Kerstkrans voordeur kopen? Onze top 8!

Tijdens de feestdagen en donkere maanden wil je natuurlijk je hele woning in een feeststemming brengen. Een kerstkrans aan de voordeur mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Of je nu in een woonhuis woont of in een appartement. Een kerstkrans zorgt voor een sfeervolle entree.

 

Kerstkransen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Bijvoorbeeld een minimalistische metalen kerstkrans of een klassieke groene kerstkrans met linten en kerstversiering. Kun jij nog wat inspiratie gebruiken? We hebben een lijst samengesteld met de beste en mooiste kerstkransen van 2023. Verderop lichten we nog onze 3 favorieten uit en vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een kerstkrans voordeur.

kerstkeuzes.nl - kerstkrans

Bekijk de mooiste kerstkrans voordeur selectie

Je wilt natuurlijk de mooiste kerstkrans van dit jaar aanschaffen om aan je voordeur te hangen. Dat snappen we al te goed. Daarom hebben we de verschillende soorten kerstkransen voor je opgezocht en onder elkaar gezet. Zo heb je een overzicht van de beste kerstkransen van 2023.

Onderstaande selectie is gebaseerd op looks, kwaliteit, soort, kleur, prijs en de ervaringen van anderen. Verderop in het artikel lichten we onze 3 favoriete kerstkransen uit met meer gedetailleerde informatie.

3x favoriete kerstkrans voordeur uitgelicht

Van bovenstaande lijst lichten we graag onze 3 favorieten uit. Deze hebben we geselecteerd op basis van looks, prijs/kwaliteit en reviews van eerdere klanten. Lees alle beknopte informatie in de lijst hieronder. Of bekijk nog meer kerstkransen op Bol.com. 

kerstkrans voordeur
kerstkrans aan voordeur

Triumph Tree Empress Kerstkrans - 60cm

De nummer 1 kerstkrans in onze top 3 is de Empress kerstkrans Frosted Green van Triumph Tree. Deze krijgt een 4  van de 5 sterren en heeft 4 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 90 cm
 • met frosted effect
 • inclusief dennenappels
 • exclusief verlichting
  €27,95

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Triumph Tree Kerstkrans.

kerstkrans voordeur wit
kerstkrans boven de schouw

Black Box Trees Kerstkrans met LED - 60 cm

De nummer 2 kerstkrans in onze top 3 is de witte kerstkrans van Black Box. Deze krijgt een 5 van de 5 sterren en heeft 1 review op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 60 cm
 • Frosted effect met sneeuw
 • inclusief verlichting
 • ook zonder lampjes te bestellen
 • €22,95

Ervaringen van anderen
Lees hier een review van kopers van de Black Box kerstkrans.

kerstkrans

Royal Christmas Kerstkrans Washington

De nummer 3 kerstkrans in onze top 3 is de Washington kerstkrans van Royal Christmas. Deze krijgt een 4,2 van de 5 sterren en heeft 14 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 90 cm
 • met of zonder verlichting
 • verschillende maten verkrijgbaar
 • hoge kwaliteit 
 • €64,99

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Washington Kerstkrans.

Verschillende soorten kerstkransen

De klassieke kerstkrans bestaat uit een krans gemaakt van groene kersttakken. Je kunt hierbij kiezen voor een kerstkrans met enkel groene dennentakken. Maar deze zijn er ook te vinden met allerlei decoratie. Bijvoorbeeld in combinatie met decoratie dennenappels en nepsneeuw. Liever meer kleur in je krans? Strik dan mooie linten in verschillende kleuren aan te takken of decoreer je krans met kerstballen of kerstornamenten. Liever een meer natuurlijke uitstraling? Dan zijn er ook verschillende kerstkransen met takjes hulst en rode besjes te vinden.

Naast de klassieke groene kerstkrans heb je tegenwoordig ook uitvoeringen van stukken hout of houten takjes. Maar ook de kerstkrans met gedroogd fruit zien we steeds vaker terugkomen. Deze kun je eenvoudig zelf maken door schijfjes sinaasappel te drogen, maar zijn ook kant en klaar te koop. Mag het nog feestelijker? Dan kun je kiezen voor een kerstkrans van gouden of metallic decoratiebladeren. Deze bestaan vaak uit een metalen ring waar decoratie bloemen, takken of bladeren aan zijn bevestigd in verschillende kleurcombinaties.

Afmetingen kerstkransen

Er zijn verschillende afmetingen kerstkransen te vinden. Gemiddeld hebben kerstkransen een afmeting van 35 cm. Liever een grote kerstkrans aan de voordeur voor meer impact? Dan zijn ze er zelfs te vinden van 75 cm en 100 cm groot. Zo kun je bijna iedere deur voorzien van een mooie kerstkrans tijdens de feestdagen.

Decoreer je eigen kerstkrans voordeur

Kerstkrans voordeur kopen, maar kun je nog niet helemaal vinden wat je zoekt? Decoreer je eigen kerstkrans precies naar jouw wensen. Koop een lege, neutrale kerstkrans. Bijvoorbeeld met enkel verlichting erin. Deze kun je vervolgens zelf versieren met linten, kerstdecoratie, eucalyptus takken, kerst ornamenten, kerstballen of andere decoratie.

Dit is ook erg leuk om te doen wanneer je kinderen thuis hebt! Geef iedereen een eigen kerstkrans of werk met z’n allen aan een mooie kerstkrans voor de voordeur. 

Voordelen kunst kerstkrans

Net als bij kerstbomen, heb je ook bij kerstkransen de keuze uit een kunst of echte krans. Zo kun je je eigen kerstkrans maken van dennentakken en een metalen ring. Maar een kunst kerstkrans kent meerdere voordelen. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Geen vallende naalden of bladeren. Wanneer je een kunst kerstkrans aanschaft zul je, in tegenstelling tot een echte krans, geen last hebben van vallende dennennaalden of bladeren. Deze kunnen bij een echte krans veel rommel opleveren, omdat een kerstkrans nou eenmaal uitdroogt. Met een neppe kerstkrans heb je hier geen last van. Dat scheelt je extra schoonmaken.

Slechts 1x aanschaffen. Of je nu een kerstkrans voordeur voor een groot of klein budget aanschaft, de kosten maak je maar eenmalig. Wanneer je de kerstkrans netjes opbergt, kun je hier jaar na jaar plezier van hebben. Je kunt deze uiteraard altijd zelf nog uitbreiden met verlichting, extra linten of decoratie.

kerstkrans aan voordeur

Kerstkrans voordeur met verlichting

Zonder kerstverlichting geen gezellige kerstdagen. Ook kerstkransen zijn te verkrijgen met gezellige verlichting. Vaak gaan deze op batterijen zodat je geen zichtbaar snoer langs de krans hebt hangen. Kerstkransen met verlichting zijn doorgaans verkrijgbaar in een mooie warm witte kleur. Mag het een tikkeltje meer feestelijk? Dan zijn ook kerstkransen met gekleurde verlichting een optie.

LED verlichting is veilig in gebruik. Zo kun je je kerstkrans met verlichting veilig buiten laten hangen. Deze is namelijk bestemd tegen weersomstandigheden als regen, sneeuw en vrieskou en vuil.

Energie bespaar tip!

Wil jij een kerstkrans met verlichting, maar wil je niet dat deze energie slurpt? Koop dan een kerstkrans met timer of schemerschakelaar. Deze laatste schakelt de verlichting in bij schemer. Koop je een krans met een timer, kun je precies instellen wanneer de kerstkrans aan en uit moet. Er is natuurlijk niemand die je krans in het midden van de nacht hoeft te zien.

Hoe hang je een kerstkrans voordeur op?

Je hebt je oog laten vallen op een mooie kerstkrans. Maar hoe hang je deze precies op? Er zijn verschillende manieren om een kerstkrans aan je voordeur te bevestigen.

1. Deurhaak
Zo kun je een haak bevestigen aan je voordeur waar je deze aan hangt. Deze haak is speciaal gemaakt om aan een (voor)deur te hangen en beschadigd de deur niet.

2. Vastknopen
Een andere manier, zonder een haak te gebruiken, is het gebruik van een touwtje of lint. Bijvoorbeeld een lint, welke je ook laat terugkomen in de krans zelf. Deze hang je over de deur heen naar binnen toe, waar je hem vastknoop aan bijvoorbeeld het deurprofiel of de brievenbusklep.

3. Zelfklevende haak
Een andere manier is een zelfklevende haak. Deze bevestig je middels een meegeleverde plakstrip. Let hierbij enkel op het gewicht van de krans, zodat je zeker weet dat de zelfklevende haak het gewicht kan dragen.

4. Zuignap
Een laatste, effectieve manier om een kerstkrans voordeur op te hangen is het gebruik van een zuignap. Deze bevestig je aan de binnenzijde van de deur. Hang de krans aan een lint of touw, welke je over de deur heen naar binnen hangt. Het lint of touw knoop je vervolgens aan de zuignap vast.

Kerstkrans voordeur of toch ergens anders?

De meest toegepaste plek voor een kerstkrans is de voordeur, waar je hem stijlvol met lint kunt ophangen. Liever niet aan de voordeur, maar ergens waar je er vaker naar kunt kijken? Hang dan de kerstkrans binnen op aan de muur. Wanneer je een schouw of openhaard hebt, is dat ook een prachtige plaats om een kerstkrans op te zetten of boven te hangen. Zo krijgt hij een mooi centraal plekje in je interieur. Maar ook de eettafel is een populaire plaats om een kerstkrans neer te leggen als een alternatief kerststukje. Toch de voorbijgangers of buren laten meegenieten van je kerstkrans? Hang deze dan in het midden van je raamkozijn aan de binnenzijde van je woning. Je kunt deze net als een kerstster ophangen middels een spijkertje in je kozijn en een lint of touw aan de krans.

Wat is de geschiedenis van de kerstkrans?

Naast dat een kerstkrans niet mag ontbreken tijdens de feestdagen, heeft deze ook nog eens een mooie symboliek. Een kerstkrans staat namelijk voor geluk, leven en bloei. Maar ook voor de eeuwige liefde en leven, omdat een cirkel oneindig doorgaat.

Deze symboliek kent zijn oorsprong bij de Grieken en Romeinen die een lauwerkrans gebruikte om sporthelden te eren. Maar ook Germanen kennen een soortgelijke kerstkrans, welke zij in december maakten om het nieuwe voorjaar te begroeten. Rond de Middeleeuwen kreeg de krans verbintenis met het kerstfeest. Hier werden dan ook de bekende hulstbladeren met rode besjes toegevoegd, welke staan voor Jezus en zijn bloed.

Een kerstkrans aan de voordeur zou de woning en zijn inwoners beschermen tegen demonen en geesten en mocht niet meer dan 12 dagen aan de deur hangen. Het beloofde geluk, bloei, voorspoed en afwending van kwaad.

Veelgestelde vragen over een kerstkrans

Bekijk hier de veel gestelde vragen over een kerstkrans voordeur.

Er zijn verschillende manieren om een kerstkrans op te hangen aan je voordeur. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je deur beschadigt. Om die reden zijn er verschillende opties om toch een krans op te hangen, zonder een spijker of schroef in je deur te slaan. Bijvoorbeeld het gebruik van een deurhaak of zuignap. Lees alle tips voor het bevestigen van een kerstkrans voordeur in het artikel hierboven.

Er zijn verschillende soorten kerstkransen te vinden. Het is puur een kwestie van smaak. Zo kun je kiezen voor een klassieke groene kerstkrans met dennentakken of een metalen variant met gouden of messing decoratiebloemen of -bladeren. Ook kun je een lege, neutrale kerstkrans kopen en deze mooi versieren. Leuk om samen met kinderen te doen!

Naast dat een kerstkrans niet mag ontbreken tijdens de feestdagen, heeft deze ook nog eens een mooie symboliek. Een kerstkrans staat namelijk voor geluk, leven en bloei. Maar ook voor de eeuwige liefde en leven, omdat een cirkel oneindig doorgaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.