Diamond Painting Kerstkaarten

Kerst, de tijd van het jaar waarin we warme wensen en genegenheid met onze dierbaren delen, staat voor de deur. Een van de meest geliefde tradities tijdens dit seizoen is het versturen van kerstkaarten. Maar wat als we deze traditie een sprankelende make-over geven? In dit artikel laten we onze favoriete Diamond Painting Kerstkaarten zien en beantwoorden we enkele belangrijke vragen, zoals wat diamond painting is, wat je nodig hebt voor diamond painting, hoe je kerstkaarten kunt versieren met dit thema, welke verschillende soorten diamond painting kerstkaarten er zijn, wat kerstkaarten precies zijn en wanneer je ze traditioneel verstuurt.

diamond painting kerstkaarten

De leukste Diamond Painting kaarten sets

Bekijk onze favoriete diamond painting sets voor kerstkaarten van 2023!

Wat is Diamond Painting?

Voordat we dieper ingaan op Diamond Painting Kerstkaarten, laten we eerst eens kijken naar wat Diamond Painting precies is. Diamond Painting is een creatieve hobby die de afgelopen jaren snel aan populariteit heeft gewonnen. Het is een mengeling van borduren en schilderen op nummer, maar dan met een sprankelende twist.

Bij Diamond Painting wordt een canvas, meestal bedrukt met een afbeelding, bedekt met kleine, kleurrijke harsdiamantjes. Elk diamantje heeft een platte onderkant en een facetgeslepen bovenkant, vergelijkbaar met een diamant. De diamantjes worden één voor één met behulp van een speciale pen op het canvas geplaatst, waarbij ze zich hechten aan een zelfklevende laag. Het eindresultaat is een prachtig schitterende kunstwerk dat de illusie wekt van een met juwelen ingelegd schilderij.

Diamont Painting Kerstkaarten

Wat heb je nodig voor Diamond Painting?

Voordat je aan je kerstkaarten kunt beginnen, moet je zorgen dat je de juiste benodigdheden bij de hand hebt. Hier is een lijst van de essentiële items:

Diamond Painting Pen

Het pennetje is een handig instrument om de diamantjes op te pakken en op het canvas te plaatsen.

Wax

De wax wordt gebruikt om de punt van het pennetje plakkerig te maken, zodat de diamantjes gemakkelijk aan het pennetje blijven kleven.

Canvas

Het canvas is bedrukt met de afbeelding die je gaat maken. Voor kerstkaarten kun je kiezen voor speciale kaartvormige canvassen of traditionele rechthoekige canvassen die je later kunt bijsnijden.

Diamantjes

De diamantjes zijn kleine, glinsterende kunststof stenen die in verschillende kleuren komen. Ze worden meestal gesorteerd op nummer, wat overeenkomt met de kleuren op het canvas.

Bakje of sorteerdoos

Dit wordt gebruikt om de diamantjes te sorteren op kleur, wat het gemakkelijker maakt om ze te vinden tijdens het werk.

Pincet

Sommige mensen vinden het handig om een pincet te gebruiken om de diamantjes op te pakken en te plaatsen.

Sealer (optioneel)

Als je wilt dat je Diamond Painting extra lang meegaat, kun je overwegen om een sealer aan te brengen om de diamantjes te beschermen.

Diamond Painting Kerstkaarten ideeën

Diamond Painting is een geweldige manier om je kerstkaarten een persoonlijk en sprankelend tintje te geven. Hier zijn enkele ideeën voor het Diamond Painting kaarten thema:

 • Kerstboomdecoratie: Creëer een schitterende kerstboom op de voorkant van je kaart. Je kunt de diamantjes zo rangschikken dat ze de lichtjes en versieringen van de boom nabootsen.

   

 • Sneeuwlandschap: Laat je kaart eruitzien als een betoverend winterlandschap met een besneeuwde boom, kerstman of rendier.

   

 • Kerstballen: Plaats glinsterende diamantjes in de vorm van kerstballen op de kaart voor een feestelijke uitstraling.

   

 • Kerststerren: Voeg diamantjes toe in de vorm van sterren die aan de hemel schitteren op kerstavond.

   

 • Kerstgroet: Schrijf een warme kerstgroet op de kaart en omlijn de woorden met fonkelende diamantjes.


Het Diamond Painting Kerstkaarten thema biedt talloze mogelijkheden om je kaarten te personaliseren en een feestelijke sfeer te creëren.

Diamont Painting Kerstkaarten

Toepassen van Diamond Painting op Kerstkaarten

Diamont Painting Kerstkaarten

Er zijn verschillende manieren om Diamond Painting toe te passen op kerstkaarten, afhankelijk van je voorkeur en creatieve visie. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Volledige Kaart: Je kunt ervoor kiezen om het hele oppervlak van de kaart met diamantjes te bedekken voor een rijk en glinsterend ontwerp.

   

 • Accenten: Gebruik Diamond Painting als accent op je kerstkaarten. Bijvoorbeeld, plaats diamantjes alleen rond de randen van de kaart, in het midden, of rondom de afbeelding.

   

 • Kerstfiguren: Maak kleine diamond painting figuren, zoals kerstballen, sterren, of sneeuwvlokken, en bevestig ze op de kaart voor een subtiele maar feestelijke touch.

   

 • Achtergrond: Creëer een schitterende achtergrond voor je kerstkaarten door de hele achtergrond met diamantjes te bedekken en je kerstgroet er bovenop te schrijven.

   

 • Combinatie met andere technieken: Combineer Diamond Painting met andere technieken zoals aquarelverf, stempels of decoupage om unieke kerstkaarten te maken.

   

Het type Diamond Painting Kaart dat je kiest, hangt af van je vaardigheidsniveau, creatieve voorkeuren en de hoeveelheid tijd die je wilt besteden aan elk project.

Kerstkaarten

Kerstkaarten zijn speciale wenskaarten die worden verstuurd tijdens het kerstseizoen om warme wensen en geluk te delen met familie, vrienden en geliefden. Traditioneel zijn kerstkaarten voorzien van feestelijke afbeeldingen, zoals kerstbomen, kerstballen, sneeuwpoppen, en de kerstman. Bovendien bevatten ze vaak persoonlijke boodschappen en kerstgroeten om de ontvangers een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Kerstkaarten komen in verschillende vormen, maten en stijlen. Ze kunnen eenvoudig zijn, met alleen een traditionele kerstgroet, of uitgebreider en creatiever, met gedichten, illustraties en zelfs cadeautjes zoals geld of cadeaubonnen.

Wanneer stuur je kerstkaarten?

Het verzenden van kerstkaarten is een prachtige traditie die mensen samenbrengt tijdens de feestdagen. Maar wanneer is de juiste tijd om ze te versturen? Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Begin december: Veel mensen beginnen hun kerstkaarten begin december te versturen, zodat ze ruim voor kerst aankomen. Dit geeft de ontvangers voldoende tijd om ze te bekijken en hun eigen kaarten voor te bereiden.

 • Internationale kaarten: Als je kerstkaarten naar vrienden of familie in het buitenland stuurt, moet je rekening houden met de langere verzendtijd. Begin daarom eerder, bij voorkeur eind november.

 • Last-minute kaarten: Als je op het laatste moment kerstkaarten verstuurt, kun je gebruikmaken van expressdiensten om ervoor te zorgen dat ze op tijd aankomen.

 • Nieuwjaarskaarten: Sommige mensen sturen nieuwjaarskaarten in plaats van kerstkaarten, wat een geweldige optie is als je de kerstdeadline hebt gemist.

 • Online kaarten: In het digitale tijdperk kun je ook online kerstgroeten en virtuele kaarten versturen, wat flexibiliteit biedt in termen van timing.

Het belangrijkste is dat het versturen van kerstkaarten een liefdevolle en genereuze traditie is die de kerstsfeer verspreidt en de banden tussen vrienden en familie versterkt.

Conclusie

In conclusie, Diamond Painting Kerst kaarten bieden een creatieve en persoonlijke manier om je kerstgroeten te delen met een schitterende twist. Met de juiste benodigdheden en een beetje creativiteit kun je prachtige kaarten maken die zowel leuk zijn om te maken als om te ontvangen. Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak dit kerstseizoen onvergetelijk met je zelfgemaakte kerstkaarten.
Tip: geef een diamond painting kaart samen met een adventskalender

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.