Kerstster met verlichting? Bestsellers 2023!

Richting de feestdagen wil je het extra gezellig maken in huis. Van sfeervol kaarslicht tot decoratietakken. En van kerstverlichting tot papieren hangers. Wat de laatste jaren niet weg te denken is, is een kerstster met verlichting. Daarmee maak je het direct gezellig in huis. De kerstster is inmiddels een must-have als het aankomt op kerstdecoratie. Om die reden zijn er veel kerststerren te vinden.

Ben jij ook op zoek naar de beste kerstster met verlichting? In dit artikel lichten we onze top 10 voor je uit. Ook selecteerden we onze 3 favoriete kerststerren en geven we meer achterliggende informatie.

kerstkeuzes.nl - kerstster met verlichting

Kerstster met verlichting kopen? Bekijk onze top 10!

Er zijn verschillende soorten kerststerren te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan een metalen kerstster, een papieren kerstster met decoratie of een kerstster van hout. Omdat er veel verschillende zijn, kun je op deze pagina een top 10 vinden, bestaande uit een mix van deze soorten.

We deden onderzoek naar de beste sterren qua materiaal, soort, prijs en ervaring van anderen. Veel van de sterren zijn ook in andere formaten te vinden. Klik daarom zeker door, wanneer je interesse hebt in een kerstster met verlichting uit onderstaande selectie.

Kunstster met verlichting kopen? Onze 3 favorieten van de lijst!

Van bovenstaande lijst lichten we graag onze 3 favorieten uit. Deze hebben we geselecteerd op basis van looks, prijs/kwaliteit en reviews van eerdere klanten. Lees alle beknopte informatie in de lijst hieronder. Of bekijk nog meer kerst sterren met verlichting op Bol.com. 

kerstkeuzes.nl - kerstster met verlichting
kerstkeuzes.nl

Konst Smide papieren kerstster met goud kristalpatroon

De nummer 1 kerstster in onze top 3 is de gouden kerstster van Konst Smide. Deze krijgt een 3,7 van de 5 sterren en heeft 3 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 78 cm
 • 7 punten
 • wit met gouden kristalpatroon
 • inclusief verlichting
 • 230V
 • E14 fitting
  €27,96

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Konst Smide papieren kerstster.

kerstkeuzes.nl
kerstkeuzes.nl - kerstster met verlichting

More Than Hip papieren kerstster met verlichting

De nummer 2 kerstster in onze top 3 is de witte kerstster van More Than Hip. Deze krijgt een 4,7 van de 5 sterren en heeft 3 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 60 cm
 • 7 punten
 • wit met patroon
 • inclusief verlichting
 • E14 fitting
  €24,95

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de More Than Hip witte kerstster.

kerstkeuzes.nl - kerstster met verlichting

More Than Hip Ganesha papieren kerstster

De nummer 3 kerstster in onze top 3 is de rode kerstster Genesha van More Than Hip. Deze krijgt een 4,2 van de 5 sterren en heeft 13 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 60 cm
 • 5 punten
 • handgemaakt
 • traditioneel Indiaas patroon
 • met glitters
 • inclusief verlichting
 • E14 fitting
  €24,95

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Ganesha kerstster.

Zuinige LED verlichting

Bijna alle kerststerren met verlichting zijn voorzien van LED lampen. Deze zijn energiezuinig, duurzaam en veilig in gebruik. LED wordt namelijk niet warm wanneer deze een tijdje brandt. Dit is zeker veilig in combinatie met kerstdecoratie, welke vaak gemaakt zijn van papier of synthetische materialen. Bij een papieren kerstster zit de verlichting aan de binnenzijde van de lamp en schijnt deze door het geperforeerde ontwerp heen. Koop je een metalen kerstster, zitten er vaak kleine LED lampjes langs de hele rand van de ster. 

Papieren kerstster met verlichting

Wanneer je op zoek bent naar een kerstster met verlichting, is een van de opties een papieren variant. Deze zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit woningen tijdens de feestdagen. Hang een papieren kerstster met verlichting voor het raam in de vensterbank. Zo geniet niet alleen jij zelf van de kerstdecoratie, maar ook je buren en mensen die langslopen.
Een papieren kerstster is te verkrijgen in verschillende kleuren, papierdiktes, met decoratie of zonder. Daarnaast zijn er ook papieren kerststerren met verlichting of zonder verlichting. Wanneer een papieren kerstster verlichting heeft, schijnt deze sfeervol door de geperforeerde gaatjes en ontwerp van de ster. Dit geeft een mooi lichtspel op de muren en het plafond.

Waar hang je een kerstster met verlichting?

Er zijn verschillende plekken in en rondom huis waar je een kerstster met verlichting kunt hangen. De meest geliefde plek is voor het raam. Je hangt de kerstster dan aan een schroef of spijkertje in het midden van het raamkozijn. Zo kun jij thuis op de bank genieten van de kerstster, maar ook de mensen die buiten langs lopen. Is je voortuin ook direct in kerst sferen. Een andere populaire plaats voor een kerstster met verlichting is buiten op de voordeur. Leuk in combinatie met een sfeervolle kerstkrans, maar kan ook op zichzelf al een gezellige sfeer creëren. Mag het iets uitbundiger? Hang dan een groep kerststerren boven de eettafel voor een mooi en groots effect. 

Hoeveel punten heeft een kerstster met verlichting?

Er zijn verschillende groottes van kerststerren. Je kunt ze onderscheiden door het aantal punten dat ze hebben. Het meest voorkomende aantal zijn 5, 7 en 9 punten. Deze kun je op vele websites en in veel winkels vinden. De meest verkochte sterren zijn die met 7 punten. Dat is een mooi gemiddelde. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. 

Met snoer of batterij?

Een kerstster met verlichting kan stroom krijgen middels een snoer met stekker of een batterij. Een kerstster met batterijen is ideaal wanneer je deze voor je raam wilt hangen. Op deze manier heb je geen lelijk snoer langs je muur of kozijn lopen. Wel zul je veel batterijen nodig hebben om de ster continu verlicht te hebben. De meeste sterren met batterij hebben AA of AAA batterijen nodig. Een kerstster met snoer is voordeliger qua energiebron. Belangrijk bij een verlichting met snoer is dat deze lang genoeg is om een stopcontact te bereiken.

kerstkeuzes.nl - kerstster met verlichting

Slimme stekker of schakelaar?

Wil je extra bewust en energiezuinig omgaan met je verlichting? Sluit je kerstverlichting dan aan op een stekker met tijdschakelaar of timer. Dan gaat de verlichting automatisch aan en uit op de door jou ingestelde tijden. Je kunt hem bijvoorbeeld zo instellen, dat de kerstster met verlichting aan gaat op het moment dat je ‘s avonds op de bank zit en automatisch uitschakelt rond het tijdstip dat je naar bed gaat. Zo staat de verlichting nooit te lang aan.

Hoe monteer je een kerstster met verlichting?

Er zijn verschillende manieren om een kerstster met verlichting op te hangen. De ster zelf is vaak enkel een kwestie van uitvouwen. Deze maak je vervolgens vast met klittenband of middels een touwtje. Vervolgens kun je de kerstster op verschillende manieren bevestigen. De meestgekozen optie is met een schroef of spijker in de muur of het kozijn. Daaraan hang je de kerstster met een touwtje of lint. Afhankelijk of er een fitting of geïntegreerd LED in zit, moet de lamp nog worden ingedraaid. 

Kun je een kerstster buiten hangen?

kerstkeuzes.nl - kerstster met verlichting

Naast kerststerren voor binnen, bestaan er ook voldoende kerststerren voor buiten. Helaas valt de papieren kerstster met verlichting hier niet onder, omdat deze niet tegen vochtige weersomstandigheden kunnen. Wil je toch kerstdecoratie buiten hangen, zoals bijvoorbeeld in de tuin? Kijk dan naar modellen gemaakt van metaal of hout. Let hierbij altijd op of zowel de kerstster als de verlichting tegen neerslag, stof en vuil kunnen. In het geval van de verlichting let je er altijd op of de code IP44 vermeld staat. Deze geeft aan dat de verlichting voor buiten en/of vochtige ruimtes geschikt is.

Veelgestelde vragen over een kerstster met verlichting

Bekijk hier de veel gestelde vragen over kerststerren met verlichting. 

Wanneer je een volle, realistische en grote kunstkerstboom wilt kopen, kun je er al een vinden vanaf €140 euro. Echter kun je voor ieder budget een kunstkerstboom vinden, dus ook onder de honderd euro.

Wil je de meest duurzame kerstboom in huis? Dan kun je het beste gaan voor een kunstkerstboom. Als je puur naar de bomen zelf kijkt is een echte duurzamer, omdat deze puur natuur is. Een kunstkerstboom heeft productie nodig, waar ook niet afbreekbare materialen en stoffen bij komen kijken. Echter zorgt de lange levensduur van kunstkerstbomen ervoor dat deze toch duurzamer zijn dan een echte boom.

Kunstkerstbomen zijn ook zeker ideaal voor buitengebruik. Let hierbij wel op dat je een kunstkerstboom koopt die ook echt voor buiten geschikt is. Dit staat vaak aangegeven op de productpagina of verpakking. Houd er wel rekening mee dat kunstkerstbomen buiten minder lang mee zullen gaan dan binnen. Dit komt door weersomstandigheden als wind, neerslag, temperatuur en de zon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.