De beste adventskalender vrouw categorie

De perfecte manier om naar de feestdagen toe te leven is met een adventskalender. Ontdek iedere dag een verrassing, een cadeautje of wat lekkers achter de luikjes van een adventskalender. Wil jij er een cadeau doen aan je moeder, vriendin, zus of dochter? Dan ben je vast ook op zoek naar de beste adventskalender vrouw top 10. Als je daar op zoekt kom je er heel wat tegen. Laat ons je helpen!

Lees in dit artikel onze favoriete adventskalender voor vrouwen. We zetten de beste van 2023 voor je op een rij. Verschillende soorten kalenders uitgelicht aan de hand van de inhoud, vormgeving, prijs, kwaliteit en de ervaringen van anderen die de kalender al hebben gehad. Na het lezen van dit artikel kun jij de beste keuze maken voor een adventskalender vrouw. Heb je een vraag over een van de kalenders of over het topic algemeen? Stel deze dan onderaan dit artikel. We helpen je graag verder!

kerstkeuze.nl adventskalender vrouw

Adventskalender vrouw top 10

Voordat we enkele van onze favoriete adventskalenders uitlichten, vind je hier onder eerst de top 10 in de categorie adventskalenders vrouw op een rij. Van kalenders met chocolade tot kalenders met luxe producten van merken als Rituals of Yves Rocher. Verderop lichten we onze favorieten uitgebreid toe, zodat je een goede keuze kunt maken en geen miskoop zult doen. Daar kun je onder andere de specifieke inhoud vinden van de kalenders. Of klik hieronder op een van de producten om meer te weten te komen.

De verschillende soorten 'adventskalender vrouw'

Wanneer je op zoek bent naar een adventskalender kom je veel verschillende soorten tegen. Niet alleen verschillende soorten merken, maar ook de inhoud kan behoorlijk verschillen. Het enige dat bijna altijd vast staat is de hoeveelheid cadeaus en verrassingen. Dit komt omdat de adventsperiode officieel 24 dagen lang is. Om die reden hebben bijna alle adventskalenders 24 vakjes om open te maken. Voor iedere dag eentje. Je start met een adventskalender op 1 december en opent het laatste vakje op 24 december, de laatste dag voor de feestdagen. 

Maar hoe kies je nu precies de verschillende soorten adventskalenders? En welke zijn er te vinden? Hieronder hebben we enkele populaire soorten van de categorie adventskalenders vrouw op een rij gezet. 

Beauty adventskalender vrouw

Een beauty adventskalender is een mooi cadeau om te geven aan je moeder, vriendin, zus of dochter. De meeste beauty kalenders bevatten make-up of parfum. Vaak zijn het mini varianten van populaire producten. Denk aan een mascara, rouge, oogschaduw of lippenstift. Maar ook kleine parfumflesjes of nagellak zitten vaak in een beauty kalender. Omdat haast iedere vrouw vrolijk wordt van nieuwe makeup producten valt een adventskalender met beauty producten vrijwel altijd in de smaak.

Thee adventskalender

In de lijst hierboven zag je al een adventskalender van het merk Lipton voorbijkomen. En dat is niet de enige thee fabrikant die een adventskalender in het assortiment heeft. Er zijn verschillende bekende theemerken die je graag verschillende smaken laten uitproberen. Achter ieder luikje van de 24 dagen zitten vaak 1 of meerdere theezakjes met vernieuwende of unieke theesmaken. Omdat thee minder kostbaar is, zijn dit vaak ook adventskalenders met een fijne prijs en dus leuk om cadeau te doen voor de feestdagen. 

Verzorging adventskalender vrouw

Naast de populaire beauty adventskalenders, zijn ook de verzorging adventskalenders in trek. Hierbij moet je denken aan fijne producten voor de dagelijkse verzorging. Iets wat iedere vrouw iedere dag gebruikt en dus heerlijk is om uit te testen. Zo zitten er vaak dagcrèmes, serums, gezichtsmaskers, shampoo en zeepjes in een verzorging adventskalender. Je kunt ze vinden van merken als Douglas of Yves Rocher, zoals in de lijst hierboven terugkomen. Omdat deze producten niet snel opraken, kun je ook na de feestdagen nog lang genieten van dit cadeau. 

Snoep adventskalender

Om je vingers bij op te likken. Een adventskalender met snoep, chocolade of koek. Je maakt iedereen blij met een adventskalender met eetbare cadeautjes. Van jong tot oud, van man tot vrouw. Een van de bestsellers is de Tony Chococoleny adventskalender met 10 verschillende smaken. Maar ze zijn er te vinden van diverse populaire snoepmerken. Bijvoorbeeld van Milka of Toblerone. Ook deze adventskalenders zijn net als die met thee voordeliger in prijs. Daarom ook leuk om te geven als kleinigheidje in de aanloop naar de feestdagen toe. 

Adventskalender vrouw 18+

Een categorie welke ook terug komt in de populaire adventskalenders hierboven is een erotische EasyToys adventskalender. Wanneer je doorklikt naar het product op de website zul je zien dat deze ontzettend veel positieve reviews heeft ontvangen. Een kalender met verrassingen en cadeaus waar je samen als koppel van kunt genieten. En niet alleen in de aanloop naar de feestdagen, maar een heel jaar lang. Perfect om eens uit te proberen waar je samen blij van wordt, zonder hier voor ieder afzonderlijk product veel geld aan uit te geven.

Zoals je kunt lezen is er genoeg keuze, wanneer je zoekt in de categorie adventskalender vrouw. Er is dus voor iedereen wel een geschikte adventskalender te vinden. Het perfecte cadeau voor de feestdagen. 

Waarom een 'adventskalender vrouw' kopen?

Je kunt natuurlijk verschillende soorten cadeaus kopen rond de feestdagen. Met een adventskalender maak je iedereen blij. Van jong tot oud. Van man tot vrouw. Je krijgt als ontvanger namelijk niet alleen de adventskalender cadeau, maar geniet 24 dagen van cadeaus. Bekijk hieronder enkele redenen waarom je met een adventskalender altijd de spijker op zijn kop slaat bij je familie of vrienden. En zo ook zeker wanneer je op zoek bent in de categorie ‘adventskalender vrouw’.

Vormgeving

Omdat je iedere dag een cadeau mag uitpakken, moet een adventskalender altijd binnen handbereik staan. Bijvoorbeeld op je eettafel, in de vensterbank, op je keukenaanrecht of dressoir in de woonkamer. Om die reden is er haast altijd goed nagedacht over de vormgeving van een adventskalender. Hij moet niet alleen een goede inhoud hebben, maar moet er aantrekkelijk en luxe uitzien. De meeste adventskalenders hebben de vorm van een platte doos welke je rechtop kunt plaatsen. Deze klap je vaak open waardoor 24 deurtjes of luikjes zichtbaar worden. Hierachter zitten alle cadeaus en verrassingen. Ook zijn er een aantal 3D adventskalenders te vinden. Zoals de Rituals adventskalender. Deze is vormgegeven als mooie luxe kerstboom, waar de 24 cadeautjes als ornamenten in hangen.

Prijs/Kwaliteit

De prijs/kwaliteit verhouding van een adventskalender is een belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een adventskalender. Toch zit dat bij de meeste kalenders wel goed. De meeste merken maken een selectie van hun meest populaire producten en stoppen deze als mini’s of full-size producten in de kalender. Maar ook vind je vaak exclusieve en limited edition producten van merken in de kalender. 

De meeste adventskalenders hebben een waarde die vaak het dubbele is van wat je ervoor betaald. Zo koop je bijvoorbeeld een Rituals Adventskalender voor €69,50 met een totale waarde van €130. Je ontvangt bij deze kalender dus maar liefst 60 euro extra aan waarde
.

Inhoud en producten

Bij een adventskalender is het iedere dag weer een verrassing wat je zult ontdekken achter de luikjes of deurtjes. Bij sommige adventskalenders kun je op de productpagina al ontdekken wat er precies voor producten in zitten. Ga je de adventskalender voor jezelf houden? Dan is het natuurlijk het leukste om dit nog niet te weten. Afhankelijk van het soort kalender ontvang je snoep, chocolade, make-up, sieraden, verzorgingsproducten of thee. 

Bij beauty en verzorgingskalenders zul je vaak mini-verpakkingen ontvangen om zo de verschillende soorten uit te proberen. Soms zelfs in een exclusieve en limited edition uitvoering die normaliter niet wordt verkocht. Met de hoeveelheid producten heb je ook nog lang na de feestdagen plezier van je adventskalender.

Is een adventskalender je geld waard?

Bovenstaande punten meegenomen kunnen we niet anders dan concluderen dat een adventskalender je geld meer dan waard is. Je ontvangt namelijk bijna altijd het dubbele aan waarde cadeau! Daarnaast dragen de vormgeving, de kwaliteit van de kalender en de variëteit van producten bij aan een goede beoordeling van een adventskalender als cadeau. Kijk voor het kopen altijd naar de inhoud, zeker wanneer het een cadeau is voor iemand anders. Zo weet je zeker of het past bij degene die je het cadeau wilt geven. Er is voor iedereen wel een leuke adventskalender te vinden!

Kun je een adventskalender met korting kopen?

Je kunt een adventskalender vaak niet met korting kopen. Maar bedenk maar zo: je ontvangt natuurlijk wel alle producten tegen een unieke prijs. Dit kun je natuurlijk ook beschouwen als een mooie korting.

Wat is een adventskalender?

Een adventskalender is een traditie van Christelijke komaf welke uit de 19e eeuw komt. Vooral in Duitsland is de adventskalender een bekend fenomeen. Maar ook in Nederland groeit de populariteit van de adventskalender met de jaren. Het is een bijzondere, mooie manier om af te tellen naar de feestdagen.

Het werd gebruikt al hulpmiddel om met de hele familie toe te leven naar Kerstmis. Het is bedacht door ouders om de kinderen voor te bereiden op de toenaderende feestdagen. ‘Advent’ is in het Christendom de benaming voor de periode vóór kerst en stamt af van het Latijnse woord ‘adventus’ dat ‘komst’ betekent. De adventsperiode duurt 4 zondagen, ook wel 4 weken.

24 luikjes, vakjes of kaarsen

Adventskalenders komen in verschillende soorten en maten. De meeste bestaan uit een soort dozen met 24 luikjes of vakjes. Iedere dag mag er een luikje, deurtje of vakje opengemaakt worden, waarachter een verrassing schuilgaat. Denk aan een cadeautje, een lief gebaar of iets lekkers.

Ook wordt er afgeteld naar de kerstdagen middels kaarsen. Zo zijn er kandelaren speciaal voor de adventsdagen. Iedere week wordt een extra kaars aangestoken tot alle kaarsen branden. Wanneer dit moment komt is het Kerstmis.

Omdat we in een digitaal tijdperk leven, zijn er ook meer en meer digitale adventskalenders te vinden waarbij je iedere dag een nummer kunt aantikken. 

Wanneer start je met een adventskalender?

Je start met aftellen van 1 december t/m 24 december. Dan is het Kerstmis. Wanneer je je vasthoudt aan de telling met zondagen, begin je op de zondag die het dichtst bij 30 november ligt en eindigt op 24 december.

Doe jij dit jaar ook een adventskalender cadeau?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is een adventskalender een perfect cadeau voor de feestdagen. Geef deze bijvoorbeeld cadeau wanneer je Sinterklaas viert, of zomaar als verrassing voor de decembermaand. Benieuwd naar nog meer soorten en merken adventskalenders? Klik op de button hieronder. 

Meer adventskalenders bekijken?

Verras je moeder, zus, vrouw, vriendin of dochter met de mooiste, beste en meest luxe adventskalender 2023.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.