Kerstboom met sneeuw kopen? Bekijk onze favorieten!

Wanneer jij op zoek bent naar een mooie, realistische kerstboom met sneeuw hoef je niet meer verder te zoeken. Wij hebben onze favorieten van dit jaar namelijk voor je op een rijtje gezet! De mooiste kunstkerstbomen met een laagje sneeuw, mét of zonder verlichting. Kunstkerstbomen zijn tegenwoordig bijna niet meer van de echte te onderscheiden. Daarnaast zijn kunstbomen beter voor het milieu, huisdiervriendelijk, duurzaam en brengen ze geen insecten mee in huis. 

In dit artikel zetten we de mooiste kerstbomen met sneeuw voor je op een rij. We laten enkele favorieten zien en vertellen je meer over de voor- en nadelen. Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Bekijk de vaak gestelde vragen over kunstkerstbomen onderaan dit artikel of stel ze in de comments.

De mooiste kerstboom met sneeuw van 2023

Bekijk hieronder onze top 10 kerstbomen met sneeuw. We verzamelden de beste 10 op basis van reviews, materiaal, prijs, populariteit en kwaliteit. Benieuwd naar meer informatie? Klik dan door naar de websites of bekijk onze favorieten verder in dit artikel. 

Kerstboom met sneeuw kopen? Onze 3 favorieten

Van bovenstaande lijst kerstbomen heb we een top 3 samen gesteld. Deze zijn gekozen op basis van looks, prijs/kwaliteit en reviews van eerdere klanten.

kerstboom met sneeuw

Excellent Trees Otta Kerstboom

De nummer 1 kunstkerstboom in onze top 3 is de Otta kunstkerstboom van Excellent Trees. Deze krijgt een 5 van de 5 sterren en heeft 5 reviews van eerdere kopers. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • verkrijgfbaar in 150 cm en 180 cm
 • Inclusief verlichting
 • PE en PVC dennennaalden
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Duidelijke beschrijving
  €359,95

Reviews van anderen
Lees hier enkele ervaringen van kopers van de Excellent Trees Otta Kunstkerstboom.

kerstboom met sneeuw
kerstboom met sneeuw

Springos Kunstkerstboom Diamond Pine

De nummer 2 kunstkerstboom in onze top 3 is de Springos Diamond Pine kunstkerstboom. De boom krijgt een 4,5 van de 5 sterren en heeft 6 reviews. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • Verkrijgbaar in afmetingen 150 cm, 180 cm en 220 cm
 • Inclusief denneappels
 • Paraplu constructie
 • Mix van PE en hoogwaardig PVC materiaal
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
  vanaf €79,95

Reviews van anderen
Lees hier enkele ervaringen van kopers van de Royal Christmas Kunstkerstboom Washington

witte kunstkerstboom van 150 cm hoog

Royal Christmas Chicago Kunstkerstboom

De nummer 3 kunstkerstboom in onze top 3 is de Royal Christmas Chicago kunstkerstboom. De boom krijgt een 4,6 van de 5 sterren en heeft meer dan 17 reviews. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • inclusief LED verlichting
 • 150 cm
 • Scharnierconstructie
 • Mix van PE en hoogwaardig PVC materiaal
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Breed model
 • Incl. vloerschakelaar

  €169 

Reviews van anderen
Lees hier enkele ervaringen van kopers van de Royal Christmas Kunstkerstboom Chicago.

Een kunstkerstboom met sneeuw kopen? Let op de volgende punten:

Zoals je kunt zien zijn er veel mooie en realistische kunstkerstbomen met sneeuw te vinden. Ga je zelf op onderzoek uit op verschillende webshops? Volg dan onderstaande punten en stappen om zo jouw perfecte kunstkerstboom te vinden. Dan weet je zeker dat je de plank niet misslaat of een miskoop doet. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze punten? Stel ze gerust in de comments. We helpen je graag.

1. De breedte van je boom

Een van de meest belangrijke factoren bij het uitzoeken van een kerstboom is het bepalen van de grootte. Je wilt uiteraard niet dat deze te groot uitvalt v oor de plek waar je hem gaat plaatsen. De meest gekochte hoogte van een kunstboom is 180 cm. Kijk daarnaast ook naar de diameter van de boom. Deze is minstens zo belangrijk als de hoogte. Er zijn namelijk zowel smalle als volle bomen te vinden. Meet voor je op zoek gaat naar een boom de breedte op van de plek waar je de boom zult plaatsen. Let hierbij ook op andere items in de ruimte. Staan er geen grote meubels in de weg? Plaats je hem direct voor een lamp die warm kan worden bijvoorbeeld? Zou je kunnen schuiven met de meubels? Belangrijke vragen om jezelf te stellen voor je een aankoop doet. 

2. Soort boom

Nu je weet wat de afmeting van jouw kunstkerstboom mag zijn, kun je oriënteren op het soort boom. Er zijn namelijk verschillende kunstkerstbomen qua soort te vinden. Net als bij een echte kerstboom zijn er verschillende tinten groen en verschillende vormen bomen en naalden. 

Ook kun je kunstkerstbomen verdelen in twee categorieën: kunstkerstbomen met verlichting en kunstkerstboom zonder verlichting. Ook een kerstboom met sneeuw zijn er met of zonder kerstverlichting. Bomen met lampjes zijn vaak wel duurder dan de variant zonder lampjes. Het voordeel hiervan is dat je deze niet meer los hoeft te kopen en dat ze er al mooi verdeeld in zitten. Kortom: voor iedereen is er wel een mooie kunstkerstboom te vinden. Het is maar net wat je mooi vindt en wat bij jou en je interieur past. 

3. Kleurkeuze

De meestverkochte kunstkerstbomen zijn die in een klassieke donkergroene boom kleur. Daarnaast kun je uiteraard ook kiezen voor een gekleurde boom zoals bijvoorbeeld wit, roze, blauw of zelfs zwart. Je kunt het zo gek niet bedenken. 

4. Materiaalkeuze

Een derde punt waar je op moet letten bij het kunstkerstbomen kopen is het materiaalgebruik. Een kunstkerstboom is doorgaans gemaakt van twee soorten materialen: PVC of PE.

PVC (polyvinyl chloride)
Deze naalden zijn gemaakt van verschllende lagen PVC. Deze lagen zijn verlijmd en worden in lange dunne stroken geknipt om vervolgens aan de takken bevestigd te worden. PVC is het meest sterke materiaal en kan goed tegen jarenlang gebruik. 


PE (polyetheen)
Deze naalden zijn moeilijker te maken en daardoor als boom ook duurder in aanschaf. Polyetheen bestaat namelijk uit een vormbaar en duurzaam plastic. Het voordeel is wel dat deze naalden de meest realistische uitstraling hebben.  


Mix van PVC en PE
Veel kunstkerstbomen zijn gemaakt met een mix van bovenstaande materialen. De binnenste takken, dicht bij de stam, zijn dan van PVC en de buitenste laag van PE. Zo heb je toch het realistische effect, maar scheelt het in de prijs wanneer niet de volledige boom uit dit dure materiaal is gemaakt. Beste van beide dus!

5. Constructie / Montage

Als je bovenstaande punten hebt doorlopen, ben je al ver in je oriëntatieproces voor kerstbomen. Je weet nu de afmeting, het materiaal, de kleur en het soort boom. Verder kun je kijken naar de techniek erachter. Hoe moet je de kerstboom monteren bijvoorbeeld. En dat is belangrijk, want je zult dit jaarlijks moeten doen. Daarnaast wil je dat het opzetten een kleine klus is en je er niet teveel tijd mee kwijt bent. Er zijn diverse systemen hiervoor te vinden. Van modellen die je uitklapt zoals een paraplu tot haakjes welke je in een stam moet steken. Bekijk voor het kopen van de boom welke methode van toepassing is en werkt voor jou. 

6. Prijs

Voor ieder budget is er wel een kunstkerstboom te vinden. De gemiddelde prijs voor een kerstboom met sneeuw ligt tussen de €100 en €200. Hoeveel je er aan uit wilt geven is natuurlijk persoonlijk. Daarom is er voor iedereen wel een goede kunstkerstboom te vinden. Het verschil in de prijzen heeft te maken met zaken zoals hierboven benoemd als het materiaal, de constructie, het merk en de kwaliteit. Ook zijn kerstbomen met verlichting natuurlijk duurder dan kerstbomen zonder verlichting. 

7. Reviews

Een kunstkerstboom kan er op het plaatje online goed uitzien, maar je weet natuurlijk nooit of dit 100% klopt met de realiteit. Check om die reden altijd de productreviews van anderen. Zo weet je altijd wat een eerdere koper vond van de kwaliteit, de kleur, de afwerking en de verhouding kwaliteit en prijs. Neem dit wel met een korreltje zout. Dat iemand een kleur niet mooi vindt, is natuurlijk persoonlijk. 

Nu je op de hoogte bent van alle punten waar je op moet letten, lukt het je vast om te slagen voor een kerstboom met sneeuw. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een kunstkerstboom? Bekijk deze hieronder. 

kerstboom met sneeuw

Voordelen van een kunstkerstboom

Zoals met alle producten zit ook bij een kunstkerstboom voor- en nadelen. Bekijk hier enkele voordelen van een kunstkerstboom.

 • Geen losse naalden in huis. Nooit meer dagelijks alle naalden van de vloer stofzuigen.
 • Geen beestjes of ongedierte in de boom. Wist je dat je honderden spinnen, stofluizen, wantsen en kevers in huis haalt met een echte kerstboom?
 • Eenmalige investering. Kunstkerstbomen kunnen behoorlijk hoog zijn in prijs. Dit is wel een investering die je maar 1x hoeft te doen versus jaarlijks €20 – €50 uitgeven aan een echte boom.
 • Huisdiervriendelijk. Sommige katten vinden het maar al te leuk om in een kerstboom te klimmen of de naalden op te eten. Dit is echter niet altijd goed voor het beestje. Met een kunstkerstboom weet je zeker dat ze geen naalden of hars binnen krijgen.
 • Allergie proof. Ben je allergisch voor dennennaalden? Dan is een kunstkerstboom zeker een uitkomst.
 • Beter voor het milieu. Hoe meer mensen kunstkerstbomen kopen, hoe minder bomen er jaarlijks gekapt hoeven worden.
 • Minder brandgevaarlijk. De droge takken van echte kerstbomen zijn brandgevaarlijker. De meeste kunstkerstbomen zijn geïmpregneerd waardoor ze brandvertragend zijn.

Nadelen van een kunstkerstboom

 • De geur van een echte kerstboom. Niets ruikt natuurlijk zo lekker als een verse dennengeur van een echte kerstboom.
 • Duurder in aanschaf. Een kunstkerstboom kan in het duurdere segment wel boven de €300 uitkomen. Dit zijn uiteraard wel eenmalige kosten.
 • Lelijk standaard. Kunstkerstbomen hebben vaak een metalen voet of standaard. Dit is natuurlijk minder mooi dan een mand waar de kluit in zit. Gelukkig heb je hiervoor speciale kerstboommanden en -kleden.

Hoe bewaar je een kerstboom met sneeuw

Na de feestdagen wil je je kunstkerstboom zo goed mogelijk opbergen en bewaren zonder deze te beschadigen. Zo blijft je kerstboom langer mooi en gaat deze langer mee. Bekijk onze tips om jouw kerstboom goed op te bergen:

1. verwijder de versiering en berg deze op in stevige opbergdozen
2. verwijder de verlichting, mits deze los zit van de boom
3. haal de takken los van de stam of buig ze terug naar binnen bij een hinged constructie
4. berg de kunstkerstboom op in de originele doos of een speciale opbergbox

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.