Kunstkerstbomen met verlichting: de top 10 van 2023

Ga je een kunstkerstboom met verlichting kopen? Dan vraag je jezelf vast af waar je op moet letten. Er zijn ontzettend veel kunstkerstbomen met verlichting te vinden. De keuze kan daarom erg lastig zijn. Wij hebben een top 10 van kunstkerstbomen met verlichting voor je op een rij gezet, zodat jij deze feestdagen een mooie nieuwe boom in huis hebt waar je trots op kunt zijn. 

We lichten de beste kunstkerstbomen met verlichting van dit jaar voor je uit, beargumenteren onze favorieten en laten zien waar je op moet letten bij het kopen van een kunstkerstboom. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen onderaan dit artikel of stel ze in de comments. We helpen je graag verder.

kerstkeuzes.nl - kunstkerstboom met verlichting

De beste kunstkerstboom met verlichting van dit jaar

Bekijk hieronder onze top 10 kunstkerstbomen met verlichting. Alle vergelijkingen op Kerstkeuzes.nl zijn gemaakt op basis van verschillende punten. Zo letten we bij het onderzoek op prijs, ervaringen van andere kopers, materiaal, voordelen en nadelen en populariteit van het artikel.

Benieuwd naar meer achterliggende informatie? We hebben verderop in het artikel onze 3 favorieten toegelicht.

Kunstkerstboom met verlichting kopen? Onze 3 favorieten

Van bovenstaande lijst lichten we graag onze 3 favorieten uit. Deze hebben we geselecteerd op basis van looks, prijs/kwaliteit en reviews van eerdere klanten. Lees alle beknopte informatie in de lijst hieronder. Of bekijk nog meer kunstkerstbomen met verlichting op Bol.com. 

kunstkerstbomen met verlichting

Black Box Trees Brampton Kunstkerstboom met verlichting

De nummer 1 kunstkerstboom in onze top 3 is de Brampton kunstkerstboom van het merk Black Box. Deze krijgt een 4,5 van de 5 sterren en heeft meer dan 6 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 4 afmetingen (120 cm tot 215 cm)
 • 100 LED lampjes
 • Paraplu constructie
 • Mix van PE en PVC naalden
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Duidelijke beschrijving
  €155 – €359

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Black Box Trees Brampton Kunstkerstboom.

Kunstkerstboom Kopen - Royal Washington
Kunstkerstboom Kopen - Royal Washington

Royal Christmas Kunstkerstboom Washington

De nummer 1 kunstkerstboom in onze top 3 is de Washington kunstkerstboom van het merk Royal Christmas. Deze krijgt een 4,3 van de 5 sterren en heeft meer dan 88 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • inclusief LED verlichting
 • 3 afmetingen (180 cm tot 240 cm)
 • Scharnierconstructie
 • Mix van PE en hoogwaardig PVC materiaal
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Duidelijke beschrijving
 • Royal Christmas opbergdoos van karton
 • Breed model
 • Exclusief en gedetailleerd model
 • Smart Adapter voor Android / iOS

  €97 – €350

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Royal Christmas Kunstkerstboom Washington

kunstkerstboom met verlichting - allison

Black Box Trees Kingston Kunstkerstboom met verlichting

De nummer 2 kunstkerstboom in onze top 3 is de Kingston kunstkerstboom van het merk Black Box Trees. Deze krijgt een 4,1 van de 5 sterren en heeft meer dan 98 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 5 afmetingen mogelijk (120 cm – 230 cm)
 • 80 LED lampjes
 • Scharnier constructie
 • Hoogwaardig PVC materiaal
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Duidelijke beschrijving

  €99 – €361,90

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Black Box Trees Kingston Kunstkerstboom.

7 punten om op te letten bij het kopen van een kunstkerstboom met verlichting.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er verschillende goede kunstkerstbomen met verlichting te vinden. Ga je zelf op zoek naar een boom? Let dan op onderstaande punten. Na het volgen van deze stappen weet je zeker dat je een goede kunstkerstboom met verlichting in huis hebt waar jij de komende jaren van blijft genieten. 

1. Zorg voor de juiste afmeting

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken bij het oriënteren naar een kunstkerstboom met verlichting is de grootte. Je wilt natuurlijk voorkomen dat deze te groot is voor de plek waar jij hem gaat zetten. Maar een te kleine kerstboom kan ook juist de plank misslaan. Er zijn verschillende afmetingen kunstkerstbomen te vinden op de markt. Van kleine kunstkerstbomen in compacte uitvoeringen tot grote jongens van wel 3 meter hoog. De gemiddelde en beste verkochte afmeting kunstkerstboom is er een van 185 cm.

Meet de ruimte op waar jij jouw kunstkerstboom gaat wegzetten. Meet eerst de hoogte op van de kamer waar je hem gaat plaatsen. Zorg ervoor dat je altijd ten minste 20 cm ruimte houdt tussen de bovenkant van de kerstboom tot het plafond. Dit oogt ruimtelijker en biedt tevens mogelijkheden voor het plaatsen van een piek. Nu je de lengte van de kerstboom weet is het niet onverstandig te kijken naar de omvang en omtrek van de boom. Meet de breedte op van de plek waar de kunstkerstboom zal komen te staan. Let hierbij ook op andere zaken in de ruimte. Staan er geen grote meubels in de weg? Zet je hem niet op een plek recht voor een lamp die warm wordt?

2. Kies het soort boom

Nu je weet wat de afmeting van jouw kunstkerstboom met verlichting mag zijn, kun je oriënteren op het soort boom. Je hebt net als bij het kopen van een echte kerstboom, verschillende soorten bomen. Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen niet meer van echt te onderscheiden. Er zijn bomen met volle takken, verschillende tinten groen en verschillende soorten takken. Voor iedereen is er wel een goede en passende kunstkerstboom met verlichting te vinden. 

Wist je dat het niet alleen voor binnen mogelijk is? Ben je van plan kerstverlichting buiten te plaatsen? Die heb je ook voor kerstbomen buiten! 

3. Groen of toch een andere kleur?

Ga je voor een klassieke donkergroene kerstboom of een moderne kleur? Ook kunstkerstbomen met verlichting kun je vinden in alle kleuren van de regenboog. De meest populaire kunstkerstbomen zijn groen. Maar ook kerstbomen met witte sneeuw of volledige witte kunstkerstbomen zijn de laatste jaren in populariteit gestegen. Wil je het bonter maken? Dan kun je zelfs kiezen voor een kunstkerstboom in een blauwe of roze kleur. 

4. Materiaal van de naalden

Het derde punt waar je op moet letten bij het kunstkerstbomen kopen is het materiaalgebruik. De meeste kunstkerstbomen worden voornamelijk gemaakt uit twee soorten materialen: PVC of PE.

PVC (polyvinyl chloride) naalden zijn gemaakt door 2-3 PVC platen te verlijmen en in lange dunne stroken te knippen. Deze lange kunnen stroken worden vervolgens bevestigd aan de boomtakken. PVC is dankzij de meerdere lagen een sterk materiaal en kunnen daarom ook tegen een stootje en jarenlang gebruik.

PE (polyetheen) naalden zijn iets kostbaarder en moeilijker te vervaardiger. Bomen van volledig PE zijn daarom ook duurder in aanschafprijs, maar hebben wel de meest realistische uitstraling. PE bestaat uit een duurzaam, vormbaar plastic.

Mix van PVC en PE naalden zie je ook veel voorkomen bij kunstkerstbomen. Ze krijgen hierdoor een realistische uitstraling dankzij de verschillende diktes en kleurtinten naalden. Wanneer je een boom met gemixte materialen aanschaft, zullen de binnenste takken gemaakt zijn met PVC naalden en de buitenste laag van PE. Zo heb je een volle kerstboom met een realistische buitenlaag. 

5. Constructie van de boom

Als je bovenstaande punten hebt doorlopen, ben je al ver in je oriëntatieproces voor kerstbomen. Nu je de afmeting, soort en het materiaal weet, ga je kijken naar de constructie van de kunstkerstbomen. Omdat deze gemakkelijk op te bergen moet zijn na de feestdagen is het belangrijk om rekening te houden met de constructie. Is de boom gemakkelijk in elkaar te zetten? En is het gebruiksvriendelijk?

Er zijn verschillende technieken, waarbij de volgende twee voornamelijk toegepast zijn: een hook-on constructie of hinged constructie. Bij een hook-on constructie haak je groepen van takken met een haakje in de stam van de boom. Je werkt hierbij van laag naar hoog tot alle takken bevestigd zijn. Bij een hinged constructie zitten de takken al bevestigd aan de stam, maar hoef je deze enkel uit te klappen. Vergelijkbaar met een paraplu of parasol uitklappen. Deze methode is wat sneller en vergt minder tijd met het opzetten van de boom.

6. Prijs

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de prijs van het product. Er is voor ieder budget wel een kunstkerstboom met verlichting te vinden. De prijzen liggen voor een kunstkerstboom met verlichting vanaf 120 cm tussen de €40 en €400. Hoeveel je ervoor wilt of kunt betalen is natuurlijk persoonlijk. En daarom is er voor iedereen wel een kunstkerstboom te vinden.

Dat de prijzen zo uit elkaar liggen heeft te maken met alle bovengenoemde punten zoals het materiaal, de afmeting, de constructie en het soort kerstboom dat je zoekt.

7. Ervaringen van anderen

Een product kan er nog zo goed uitzien.. of het écht werkt en van goede kwaliteit is, is een tweede vraag. Kijk daarom altijd of er reviews beschikbaar zijn. Zo ben je op de hoogte van de persoonlijke mening van eerdere kopers. Zij hebben het product al voor je uitgetest en vaak ook de voor- en nadelen van het artikel opgesomd. Een product review is natuurlijk altijd persoonlijk. Valt de kleur bij de ene persoon bijvoorbeeld tegen, dan kan het zijn dat jij die kleur juist mooi vind. 

Je weet nu alle punten waar je op moet letten bij een kunstkerstboom kopen. Hieronder hebben we voor de volledigheid nog even alle voordelen en nadelen van een kunstkerstboom met verlichting op een rij gezet.

blogomslag kerstkeuzes.nl - kunstkerstbomen met verlichting

Voordelen van een kunstkerstboom met verlichting

Zoals met alle producten zit ook bij een kunstkerstboom voor- en nadelen. Bekijk hier enkele voordelen van een kunstkerstboom.

 • Geen losse naalden in huis. Nooit meer dagelijks alle naalden van de vloer stofzuigen.
 • Geen geklungel met verlichting. Je kent het vast: kerstverlichting dat helemaal in de knoop zit. Dat hoeft nooit meer bij kerstbomen waar de verlichting al in zit. 
 • Geen beestjes of ongedierte in de boom. Wist je dat je honderden spinnen, stofluizen, wantsen en kevers in huis haalt met een echte kerstboom?
 • Eenmalige investering. Kunstkerstbomen kunnen behoorlijk hoog zijn in prijs. Toch is dit een investering die je maar 1x hoeft te doen versus jaarlijks €20 – €50 uitgeven aan een echte boom.
 • Huisdiervriendelijk. Sommige katten vinden het maar al te leuk om in een kerstboom te klimmen of de naalden op te eten. Dit is echter niet altijd goed voor het beestje. Met een kunstkerstboom weet je zeker dat ze geen naalden of hars binnen krijgen.
 • Allergie proof. Ben je allergisch voor dennennaalden? Dan is een kunstkerstboom zeker een uitkomst.
 • Beter voor het milieu. Hoe meer mensen kunstkerstbomen kopen, hoe minder bomen er jaarlijks gekapt hoeven worden.
 • Minder brandgevaarlijk. De droge takken van echte kerstbomen zijn brandgevaarlijker. De meeste kunstkerstbomen zijn geïmpregneerd waardoor ze brandvertragend zijn.

Nadelen van een kunstkerstboom met verlichting

 • De geur van een echte kerstboom. Niets ruikt natuurlijk zo lekker als een verse dennengeur van een echte kerstboom.
 • Duurder in aanschaf. Een kunstkerstboom kan in het duurdere segment wel boven de €300 uitkomen. Dit zijn uiteraard wel eenmalige kosten.
 • Lelijk standaard. Kunstkerstbomen hebben vaak een metalen voet of standaard. Dit is natuurlijk minder mooi dan een mand waar de kluit in zit. Gelukkig heb je hiervoor speciale kerstboommanden en -kleden.

Hoe bewaar je een kunstkerstboom?

Na de feestdagen wil je je kunstkerstboom zo goed mogelijk opbergen en bewaren zonder deze te beschadigen. Zo blijft je kerstboom langer mooi en gaat deze langer mee. Bekijk onze tips om jouw kerstboom goed op te bergen:

1. verwijder de versiering en berg deze op in stevige opbergdozen
2. verwijder de verlichting, mits deze los zit van de boom
3. haal de takken los van de stam of buig ze terug naar binnen bij een hinged constructie
4. berg de kunstkerstboom op in de originele doos of een speciale opbergbox

Veelgestelde vragen over een kunstkerstboom met verlichting

Bekijk hier vragen die veel gesteld worden over het kopen van een kunstkerstboom. Heb je zelf nog een vraag? Stel hem in de comments onder dit artikel. 

Wanneer je een volle, realistische en grote kunstkerstboom wilt kopen, kun je er al een vinden vanaf €140 euro. Echter kun je voor ieder budget een kunstkerstboom vinden, dus ook onder de honderd euro.

Wil je de meest duurzame kerstboom in huis? Dan kun je het beste gaan voor een kunstkerstboom. Als je puur naar de bomen zelf kijkt is een echte duurzamer, omdat deze puur natuur is. Een kunstkerstboom heeft productie nodig, waar ook niet afbreekbare materialen en stoffen bij komen kijken. Echter zorgt de lange levensduur van kunstkerstbomen ervoor dat deze toch duurzamer zijn dan een echte boom.

Kunstkerstbomen zijn ook zeker ideaal voor buitengebruik. Let hierbij wel op dat je een kunstkerstboom koopt die ook echt voor buiten geschikt is. Dit staat vaak aangegeven op de productpagina of verpakking. Houd er wel rekening mee dat kunstkerstbomen buiten minder lang mee zullen gaan dan binnen. Dit komt door weersomstandigheden als wind, neerslag, temperatuur en de zon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.