Kerstverlichting buiten figuren top 12

Kerstverlichting koop je niet alleen voor jezelf, maar daar mogen ook best anderen van genieten. Vooral wanneer met kerstverlichting buiten figuren genieten alle voorbijgangers van de feeststemming. Denk bijvoorbeeld aan rendieren met LED lampjes of verlichte sneeuwpoppen. Er zijn verschillende soorten buiten figuren met verlichting te vinden. 

Om de keuze iets makkelijker te maken hebben we enkele van onze favoriete kerstverlichting buiten figuren op een rij gezet. Heb je na het lezen van dit artikel vragen? Bekijk de veel gestelde vragen onder aan het artikel of stel een vraag aan ons in de comments.

kerstkeuzes.nl kerstverlichting buiten figuren hert

De beste kerstverlichting figuren voor buiten

Bekijk in onderstaande lijst de beste kerstverlichting buiten figuren van 2023. Om tot deze lijst te komen hebben we de verschillende figuren met elkaar vergeleken op basis van prijs, kwaliteit, reviews van eerdere kopers en populariteit. Onder deze lijst lichten we onze top 3 favorieten uit met aanvullende informatie, zodat jij een nog betere keuze kunt maken voor jouw feestverlichting. 

Vergeet niet door te klikken naar de producten, om verschillende lichtkleuren en afmetingen te zien van de figuren. 

Onze 3 favoriete kerstverlichting buiten figuren

Van alle figuren uit de bovenstaande lijst, hebben we onze persoonlijke top 3 kerstverlichting figuren uitgelicht. Hieronder lees je meer gedetailleerde informatie over de verlichting, de kleur, de aansluiting, prijs, ervaringen en reviews van anderen en meer. Heb je een vraag over een van onderstaande modellen? Stel deze dan gerust onderaan dit artikel. We helpen je graag verder, zodat jij deze feestdagen geniet van de mooiste kerstverlichting buiten.

kerstkeuzes.nl kerstverlichting buiten rendier met slee

LEDmaxx Lichtslang LED Rendier met Slee

De nummer 1  in onze top 3 kerstverlichting buiten figuren is de rendier met slee. Deze krijgt een 4,5 van de 5 sterren en heeft meer dan 10 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 140 cm x 65 cm
 • lichtslang met 324 lampjes
 • warm wit (2700K)
 • aansluiting met stekker
 • 1,5 meter snoerlengte
 • voor binnen én buiten
  €73,50

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de LEDmaxx Rendier met Slee.

kerstkeuzes.nl kerstverlichting buiten kerstster

Kerstster van slangverlichting

De nummer 2  in onze top 3 kerstverlichting buiten figuren is de kerstster van slangverlichting. Deze krijgt een 5 van de 5 sterren en heeft 3 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 62 cm lang
 • lichtslang met 144 lampjes
 • extra warm wit (2300K)
 • aansluiting met stekker
 • aan/uit schakelaar
 • 1,5 meter snoerlengte
 • voor binnen én buiten
  €27,50

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Kerstster met slangverlichting.

kerstkeuzes.nl kerstverlichting kerstman met LED

AG Kerstman met LED lampjes

De nummer 3 in onze top 3 kerstverlichting buiten figuren is de AG Kerstman met LED verlichting. Deze krijgt een 4,5 van de 5 sterren en heeft 2 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 22 cm x 35 cm x 17 cm
 • 30 LED lampjes
 • spatwaterdicht, IP44
 • inclusief timerfunctie
 • inclusief batterijen
 • voor binnen én buiten
  €34,99

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de IJspegel Kerstverlichting Buiten

Kerstverlichting buiten figuren kopen? Let hierop:

Ben jij van plan om zelf op onderzoek uit te gaan naar kerstverlichting voor buiten met figuren? Volg dan onderstaande stappen om tot jouw perfecte feestverlichting te komen. Zo doe je geen miskoop en heb je alle belangrijke punten nagelopen. Zo kun je letten op de locatie waar je hem zet, de lichtkleur, de aansluiting, vormen en extra functies. 

1. De plaats bepalen

Weet je al waar je kerstverlichting komt te staan? Je kunt figuren met verlichting op verschillende plekken zetten. Zet je ze buiten? Dan is de meest populaire plaats in de voortuin, op de oprit of bij de voordeur. Zo wordt iedereen die bij je langs gaat feestelijk begroet. Heb je een plat dak of garage? Zet dan een rendier met slee hier bovenop. Deze zal van ver weg te zien zijn. Maar ook als je geen tuin hebt, zijn kerstfiguren geschikt. Zo kun je je balkon gezellig decoreren met kerstverlichting buiten figuren. Gegarandeerd complimenten van omstanders. 

Als je de plaats weet van je kerstfiguren, kun je nagaan hoe groot deze mag zijn. Zo heeft een tuin of oprit vaak net iets meer ruimte dan een balkon. Bij deze laatste kun je kiezen voor een kerstfiguur die wat smaller is.

2. Afmeting en soort

Als je hebt bepaald waar je kerstverlichting figuur komt te staan, weet je hoe groot deze mag zijn qua afmeting. Je hebt namelijk verschillende soorten kerstverlichting figuren in allerlei groottes. Als eerste kun je kijken of je de kerstverlichting wilt ophangen of wegzetten. Bijvoorbeeld een mooie kerstster aan je deur of voor het raam. Of een figuur welke je los neerzet in de tuin, op een dak of op het balkon. 

Heb je het soort verlichting bepaald? Dan kun je kijken naar het soort figuur. Er zijn verschillende feestelijke figuren welke helemaal passen bij de decembermaand. Bijvoorbeeld een kerstman op een ladder of lachende sneeuwman met LED verlichting. Wil je voor wat natuurlijkers, dan zijn er voldoende mooie verlichte takken of bomen te vinden.

3. Kleur of geen kleur

Kerstverlichting is er in allerlei kleuren en kleurtinten. De meest populaire kerstverlichting buiten is toch wel de neutrale warm witte kleur. Ga je voor een witte en neutrale kleur kerstverlichting heb je de opties uit verschillende soorten kleurtemperaturen. Een lage kleurtemperatuur geeft een warmer licht dan een hoge kleurtemperatuur. Dit wordt doorgaans aangegeven in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin (2200K) hoe warmer het licht. 

Naast de neutrale kerstverlichting kleur, kun je ook voor kerstverlichting in bonte kleuren gaan. Zoals de gekleurde unicorn of sneeuwpop uit de lijst kerstfiguren bovenaan dit artikel. Zo weet je zeker dat niemand jouw tuin zal vergeten!

4. Extra functies

Naast het soort kerstfiguur, de grootte en kleur kun je letten op extra functies. Een van de meest voorkomende functies bij kerstverlichting is een knipperfunctie. Hiermee kun je bijvoorbeeld instellen dat je kerstverlichting knippert of langzaam feller en weer zachter wordt qua belichting. Bij de meeste kerstverlichting kun je dit met een drukknop regelen. 

Een andere veel voorkomende functie bij kerstverlichting is een automatische timer. Met een timer stel je in dat je verlichting automatisch uit en aan gaat, zonder dat je dit zelf dagelijks hoeft te doen. Dit is naast handig én praktisch ook nog eens goed voor je energierekening. Je bespaart namelijk heel wat energie met een timerfunctie. Bekijk hier enkele extra functies die je vaak kunt vinden bij kerstverlichting buiten:

 • Dimbaar
 • Verlengbaar
 • Knipperfunctie
 • Vervangbare lampjes
 • Aan/uit faden

5. Aansluiting

Kerstverlichting buiten figuren komen aan hun stroom door verschillende soorten aansluitingen. De meeste gaan op netstroom en hebben een stekker welke je buiten of bijvoorbeeld in de schuur in het stopcontact doet. Maar er zijn ook genoeg figuren voor buiten met batterijen, een adapter of oplaadbare accu. Toch is de meest duurzame en energiebesparende keuze kerstverlichting op netstroom. Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Dan is het helemaal voordelig om kerstverlichting op netstroom te hebben. Bekijk hieronder een lijstje met de meest voorkomende aansluitingen voor kerstverlichting:

 • Kerstverlichting met adapter
 • Kerstverlichting op batterij
 • Kerstverlichting op netstroom
 • Kerstverlichting met accu
 • Kerstverlichting met USB
 • Kerstverlichting op zonne-energie 

6. Prijs

Er is voor ieder budget wel kerstverlichting met figuren voor buiten te vinden. De prijzen variëren tussen de €20 en €100. Daarnaast zijn er uiteraard nog uitschieters voor echt grote kerstverlichting buiten figuren. Het is vooral belangrijk dat je let op de prijs en kwaliteit verhouding bij het kopen van je kerstverlichting. Lees je in op de mogelijkheden qua functies en de ervaringen van eerdere kopers. Lees je in in de reviews.

7. Reviews van andere kopers

Hoe weet je beter dat kerstverlichting van goede kwaliteit is, dan het te horen van een eerdere koper? Bekijk daarom altijd of er op de productpagina reviews beschikbaar zijn. Hier geven eerdere klanten hun eerlijke mening over hun aankoop. Een product review is natuurlijk altijd persoonlijk. Zo kan klant A de kleur niet mooi vinden, maar vind klant B deze juist perfect. 

kerstkeuzes.nl kerstverlichting buiten figuren

Is kerstverlichting buiten energiezuinig?

Goede kerstverlichting voor buiten is ontzettend duurzaam en energiezuinig. Ze bestaan namelijk uit LED lampjes. Deze staan bekend om het lage energieverbruik en lange levensduur. Zo hebben de gemiddelde LED kerstlampjes van goede kwaliteit een levensduur van 20.000 tot 30.000 branduren. In vergelijking met de oude kerstverlichting van jaren terug, geniet je 10x langer van je buiten verlichting.

Slimme schakelaars en stekkers

Wil je nog duurzamer omgaan met je kerstverlichting buiten? Dan kun je extra artikelen aanschaffen om slimmer om te gaan met je verlichting en energieverbruik. Denk hierbij aan slimme schakelaars of stekkers met bijvoorbeeld een timer. Deze kun je instellen op een tijdschema, zodat je kerstverlichting buiten aangaat op het moment dat het donker wordt en weer uit gaat wanneer je naar bed gaat. Je wilt er natuurlijk voornamelijk zelf van genieten. En zo bespaar je weer wat extra energie. Niet vervelend in deze dure tijden!  

Let ook hierbij op dat deze geschikt is voor buitengebruik, wanneer je de kerstverlichting buiten in het stopcontact wilt steken. We hebben hieronder de drie best beoordeelde en best verkochte slimme stekkers voor je geselecteerd. 

Is buiten kerstverlichting bestemd tegen regen of sneeuw?

Wanneer je specifiek buiten kerstverlichting aanschaft, kun je er vanuit gaan dat deze bestemd zijn tegen weer en wind. Dit moet echter wel altijd vermeld staan op de productverpakking of productpagina van de webshop. Ga jij een kunstkerstboom kopen met verlichting? We leggen hieronder uit waar buitenverlichting aan moet voldoen qua kenmerken en waardes voor veilig gebruik. 

Staat er IP44 op je kerstverlichting?

Het is niet gek dat je je zorgen maakt om de veiligheid als het gaat om elektriciteit in combinatie met water. Deze gaan niet goed samen wat kan leiden tot ongelukken en brandgevaar. Kerstverlichting buiten plaatsen kan dus alleen wanneer je gebruik maakt van speciale verlichting voor buitengebruik. Deze onderscheidt zich ten opzichte van binnenverlichting door een betere bescherming. 

Een IP-code kan je hier zekerheid over bieden. IP staat voor Ingress Protection. Hierbij geeft de hoogte van de IP-code aan hoezeer deze bestemd is tegen water en vuil. Staat er IP44 op jouw kerstverlichting? Dan is deze geschikt om buiten te plaatsen. Verlichting met de IP44 code is beschermt tegen spatwater (regen en sneeuw) en stof. 

Ga je je kerstverlichting buiten op grote hoogte hangen of permanent plaatsen? Bijvoorbeeld op een kantoorgebouw? Dan is een code van IP67 beter. Deze beschermt volledig tegen vuil, stof en tijdelijke onderdompeling in water. Hij is daarom beter voor zware weersomstandigheden en zal een langere levensduur hebben.  

Veelgestelde vragen over een kerstverlichting buiten figuren

Bekijk hier vragen die veel gesteld worden over het plaatsen van kerstverlichting buiten. Heb je zelf nog een vraag? Stel deze in de comments onder dit artikel. 

Zeker. Kerstverlichting is gemaakt van LED lampjes. Deze verbruiken zeer weinig stroom en kunnen daarom lang branden zonder veel energie te verbruiken. Zeker zijn van de meest energiezuinige lampjes? Koop dan kerstverlichting met energielabel A.

Wanneer je kerstverlichting specifiek voor buitengebruik koopt, is deze in bijna alle gevallen bestemd tegen weer en wind. Let altijd op of de code IP44 vermeld staat op de product verpakking. Deze code geeft de mate van bescherming aan tegen vuil, stof en water. 

Ben je op zoek naar de beste kerstverlichting voor buiten? Bekijk dan de lijst bovenaan dit artikel, waar we de beste kerstverlichting hebben onderzocht en vergeleken.

Benieuwd naar actie kerstverlichting of kerstverlichting in sale? Hou dan zeker kerstkeuzes.nl in de gaten. We hebben de beste vergelijkingen voor je op een rij gezet, mede op basis van prijs. En vergeet ook niet om kunstkerstbomen met black friday te zoeken! 

Wanneer je kerstverlichting koopt, kun je onderscheid maken tussen kerstverlichting buiten of binnen. In principe kun je alle kerstverlichting voor buiten ook binnen hangen, maar andersom is dit niet altijd verstandig. Of kerstverlichting buiten geschikt is, zie je aan de IP code op de verpakking. Is deze hoger dan IP44? Dan is je verlichting beschermt tegen regen, sneeuw, stof en vuiligheid. Staat deze code er niet op? Dan is je verlichting enkel geschikt voor binnen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.