De beste papieren kerstster kopen?

Met een papieren kerstster is je huis direct in een gezellige feeststemming gedecoreerd. Een papieren kerstster heb je in verschillende groottes, papiersoorten, kleuren en decoratie. Hang een grote kerstster voor het raam, combineer een groepje sterren boven de eettafel of steek er een lichtje in voor een extra sfeervolle uitstraling. Ben jij ook op zoek naar een papieren kerstster? In dit artikel hebben we de mooiste voor je uitgelicht en met elkaar vergeleken. Daarnaast zetten we onze top 3 favoriete sterren onder elkaar en geven we je enkele tips om op te letten bij het kopen van een papieren kerstster.

Bekijk de mooiste papieren kerstster selectie

Papieren kerststerren zijn er te vinden in verschillende kwaliteitsoorten. Denk hierbij aan de dikte van het papier, het ophangsysteem, maar ook het aantal punten dat de ster heeft. We deden onderzoek naar de beste sterren qua materiaal, soort, prijs en ervaring van anderen. Veel van de sterren zijn ook in andere formaten te vinden. Klik daarom zeker door, wanneer je interesse hebt in een kerstster uit onderstaande selectie.

3x favoriete papieren kerstster uitgelicht

Van bovenstaande lijst lichten we graag onze 3 favorieten uit. Deze hebben we geselecteerd op basis van looks, prijs/kwaliteit en reviews van eerdere klanten. Lees alle beknopte informatie in de lijst hieronder. Of bekijk nog meer kerst sterren met verlichting op Bol.com. 

kerstkeuzes.nl
papieren kerstster

Star Trading zilveren papieren kerstster 60 cm

De nummer 1 kerstster in onze top 3 is de zilveren kerstster van Star Trading. Deze krijgt een 5 van de 5 sterren en heeft 1 review op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 60 cm
 • 7 punten
 • zilver met bijzondere afwerking
 • stevig papier
 • exclusief verlichting
  €13,95

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Star Trading Kerstster.

gouden papieren kerstster

Delight Department gouden papieren kerstster 40 cm

De nummer 2 kerstster in onze top 3 is de gouden kerstster van Delight Department. Deze krijgt een 3,5 van de 5 sterren en heeft 2 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 40 cm
 • 6 punten
 • goud met gouden glitters
 • exclusief verlichting
 • set van 2
  €19,35

Ervaringen van anderen
Lees hier een review van kopers van de Delight Department gouden papieren kerstster.

House Doctor Kerstster van naturel papier 30 cm

De nummer 3 kerstster in onze top 3 is de naturel kerstster van House Doctor. Deze krijgt een 3 van de 5 sterren en heeft 1 review op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 30 cm
 • 14 punten
 • stevig naturel bruin papier
 • 3D, dubbel laags
 • exclusief verlichting
  €24,95

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Ganesha kerstster.

Papieren kerstster met verlichting

Een papieren kerstster kun je met of zonder verlichting kopen. De meeste zijn verkrijgbaar exclusief verlichting. Wel zijn ze zeer geschikt om een lamp in te hangen, omdat de meeste kerststerren een holle ruimte hebben. Zeker wanneer je een kerstster met geperforeerd papier koopt is het sfeervol om hier een lamp in te hangen. Het licht verspreid zich dan mooi door de gaatjes de ruimte in. Let op wanneer je zelf een lamp in een papieren kerstster plaatst! Zorg er altijd voor dat deze van LED is en niet warm wordt. Zo weet je zeker dat de ster niet in brand kan vliegen.

 

Ook zijn er papieren kerststerren te vinden mét verlichting. Hier zit vaak al een snoer, fitting en lamp bij. Bijna alle kerststerren met verlichting zijn voorzien van LED lampen. Deze zijn energiezuinig, duurzaam en veilig in gebruik. LED wordt namelijk niet warm wanneer deze een tijdje brandt. Dit is zeker veilig in combinatie met kerstdecoratie, welke vaak gemaakt zijn van papier of synthetische materialen.

Met snoer of batterij?

Een kerstster met verlichting kan stroom krijgen middels een snoer met stekker of een batterij. Een kerstster met batterijen is ideaal wanneer je deze voor je raam wilt hangen. Op deze manier heb je geen lelijk snoer langs je muur of kozijn lopen. Wel zal je veel batterijen nodig hebben om de ster continu verlicht te hebben. De meeste sterren met batterij hebben AA of AAA batterijen nodig. Een kerstster met snoer is dus wel voordeliger qua energie. Belangrijk bij een verlichting met snoer is dat deze lang genoeg is om een stopcontact te bereiken, zonder dat je een haspel of extra stekkerblok nodig hebt. Wanneer je zelf de verlichting koopt voor je papieren ster, kun je hier rekening mee houden en een snoer kopen van bijvoorbeeld 2 of 3 meter lang.

Extra zuinig met een slimme schakelaar

Wil je extra bewust en energiezuinig omgaan met je verlichting? Sluit je kerstverlichting dan aan op een stekker met tijdschakelaar of timer. Dan gaat de verlichting automatisch aan en uit op de door jou ingestelde tijden. Je kunt hem bijvoorbeeld zo instellen, dat de kerstster met verlichting aan gaat op het moment dat je ‘s avonds op de bank zit en automatisch uitschakelt rond het tijdstip dat je naar bed gaat. Zo staat de verlichting nooit te lang aan.

Waar hang je een papieren kerstster?

Je kunt een papieren kerstster op verschillende plekken in huis hangen. De meest populaire plek voor een papieren kerstster is het raam. Omdat een kerstster licht van gewicht is, kun je deze gemakkelijk ophangen met een koordje of touwtje aan een spijkertje in je raamkozijn. Het enige wat je hoeft te doen is een spijkertje of naald met speldenkop in je houten kozijn te steken en de ster eraan te hangen. Zo kunnen ook de buren of voorbijgangers genieten van een vrolijke feeststemming. Een andere populaire plaats voor een kerstster is boven de eettafel. Hang verschillende papieren kerststerren als groepje bij elkaar. Je kunt hierin variëren met verschillende kleuren of groottes. Zoals de kerststerren van House Doctor op de afbeelding hiernaast. Je hangt de sterren met een touwtje of visdraad aan het plafond. Deze laatste is bijna onzichtbaar, waardoor de sterren lijken te zweven.

Heb je een afdakje bij je voordeur of is deze geheel overdekt? Hang de papieren kerstster dan buiten aan je voordeur. Leuk in combinatie met een groene kerstkrans. 

Hoeveel punten heeft een papieren kerstster?

Er zijn verschillende groottes van kerststerren. Je kunt ze onderscheiden door het aantal punten dat ze hebben. Het meest voorkomende aantal zijn 5, 7 en 9 punten. Deze kun je op vele websites en in veel winkels vinden. De meest verkochte sterren zijn die met 6 of 7 punten. Dat is een mooi gemiddelde. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. De gemiddelde afmeting van een papieren kerstster is 60cm. Dit is een mooie grootte om de ster bijvoorbeeld in het raam te hangen.

Hoe hang je een papieren kerstster op?

Er zijn verschillende manieren om een kerstster op te hangen. De ster zelf is vaak enkel een kwestie van uitvouwen. Deze zit vaak zo gevouwen dat je hem aan beide uiteindes kunt vastpakken en uit elkaar kunt trekken om deze tot ster te vormen. Deze uiteindes maak je vervolgens vast met klittenband of middels een touwtje dat er al aan bevestigd zit.

Vervolgens kun je de kerstster op verschillende manieren bevestigen aan de muur of plafond. De meest gekozen optie is met een schroef of spijker in de muur of het kozijn. Omdat kerststerren ultra licht van gewicht zijn, is in sommige gevallen tape, naald met speldenkop of klein spijkertje al voldoende. Daaraan hang je de kerstster met een touwtje of lint. Ga je verlichting in de ster hangen? Dan heeft de ster iets meer gewicht en zal een schroef nodig zijn om de kerstster aan te hangen. Afhankelijk of er een fitting of geïntegreerd LED in zit, moet de lamp nog worden ingedraaid. 

Kun je een kerstster buiten hangen?

kerstkeuzes.nl - kerstster met verlichting

Naast kerststerren voor binnen, bestaan er ook voldoende kerststerren voor buiten. Helaas valt de papieren kerstster hier niet onder, omdat deze niet tegen vochtige weersomstandigheden kunnen. Wil je toch kerstdecoratie buiten hangen, zoals bijvoorbeeld in de tuin? Kijk dan naar een kerstster met verlichting van een ander soort materiaal als metaal of hout. Let hierbij altijd op of zowel de kerstster als de verlichting tegen neerslag, stof en vuil kunnen. In het geval van de verlichting let je er altijd op of de code IP44 vermeld staat. Deze geeft aan dat de verlichting voor buiten en/of vochtige ruimtes geschikt is.

Veelgestelde vragen over een papieren kerstster.

Bekijk hier de veel gestelde vragen over een papieren kerstster kopen. 

Een papieren kerstster is super licht qua gewicht. Om die reden kun je deze gemakkelijk ophangen met een touwtje of lintje aan een spijker, naald of schroef in de muur. Een van de meest populaire plekken om een kerstster op te hangen is het raam. Je kunt een kerstster daarom gemakkelijk aan het raamkozijn hangen met een naald of spijker. Maar zelfs een plakbandje of mooi tapeje kan voldoende zijn om de ster aan op te hangen. 

De meest verkochte papieren kerststerren zijn 60 cm. Dit is de lengte van punt tot punt. Ook worden kerststerren vaak gekocht op het aantal punten dat ze hebben. Dit is vaak een ster van 6 of 7 punten groot.

Helaas zijn papieren kerststerren niet geschikt om buiten te hangen, tenzij deze een speciale coating heeft. Heb je een overkapping of overdekking bij je voordeur? Dan kun je de papieren kerstster prima op de voordeur bevestigen. Leuk in combinatie met een mooie kerst krans. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.