Kerstverlichting buiten: de beste vergelijkingen

Wanneer het buiten vroeg donker wordt is niets zo gezellig als kerstverlichting buiten te hangen. En dat hoeft niet eens alleen met de feestdagen te zijn. Hang kerstverlichting buiten in de boom, aan de gevel van je woning, in de voortuin of in de achtertuin. 

Er zijn verschillende soorten buiten kerstverlichting te vinden. Van gekleurde lichtsnoeren tot figuren en van warm licht tot koel licht. Daarnaast kun je kerstverlichting aansluiten op het stopcontact of, wanneer je buiten geen stroompunt hebt, buiten kerstverlichting op batterijen kopen. 

Zoals je ziet zijn er veel keuzes. We hebben daarom voor jou de de beste en meest populaire buiten verlichting voor de feestdagen op een rij gezet. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Bekijk dan de veel gestelde vragen onderaan dit artikel of stel ze in de reacties.

kerstkeuzes.nl - kerstverlichting

De allerbeste kerstverlichting voor buiten

Bekijk hieronder beste buiten kerstverlichting van dit jaar. Voor deze lijst hebben we verschillende punten met elkaar vergeleken. Zo keken we onder andere naar de voor- en nadelen, ervaringen van andere kopers, de prijs en kwaliteit verhouding en de populariteit van de kerstverlichting. 

Hier kwamen de onderstaande artikelen uit. Verderop in het artikel lichten we onze 3 favorieten verder toe met een meer gedetailleerde omschrijving. 

Kerstverlichting buiten aanschaffen? Dit zijn onze 3 favorieten:

Van alle kerstverlichting uit bovenstaande lijst, zetten we onze persoonlijke 3 favorieten hieronder wat uitgebreider op een rij. Deze lijst van 3 favorieten is samengesteld op basis van de prijs, het materiaal, de reviews van anderen en kwaliteit. 

kerstkeuzes.nl - kerstverlichting buiten
kerstkeuzes.nl - kerstverlichting buiten

Meisterhome Kerstboomverlichting Buiten​

De nummer 1 kerstverlichting in onze top 3 is de Meisterhome Kerstboomverlichting buiten. Deze krijgt een 4,5 van de 5 sterren en heeft meer dan 80 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 3,75 meter lang
 • 300 LED’s
 • warm wit (3000K)
 • IP44
 • Stekkeraansluiting
 • 3 afmetingen
  vanaf €23,99

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Meisterhome Kerstboomverlichting.

kerstkeuzes.nl - kerstverlichting buiten
kerstkeuzes.nl - kerstverlichting buiten

DecorativeLighting Kerstverlichting Buiten​

De nummer 2 kerstverlichting in onze top 3 is de DecorativeLighting Kerstboomverlichting buiten. Deze krijgt een 4,3 van de 5 sterren en heeft meer dan 80 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 8 meter lang
 • 800 LED’s
 • extra warm wit
 • IP44
 • Stekkeraansluiting
 • 8 extra functies en standen
 • 3 afmetingen
  vanaf €19,50

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de DecorativeLighting Kerstverlichting.

kerstkeuzes.nl - kerstlampjes
kerstkeuzes.nl - kerstverlichting buiten

IJspegel Kerstverlichting Lichtgordijn

De nummer 3 kerstverlichting in onze top 3 is de IJspegel Kerstboomverlichting buiten. Deze krijgt een 4,5 van de 5 sterren en heeft meer dan 58 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 6 meter lang
 • lichtgordijn
 • 180 LED’s
 • warm wit (3000K)
 • IP44
 • Stekkeraansluiting
 • 2 afmetingen
  vanaf €15,95

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de IJspegel Kerstverlichting Buiten

Kerstverlichting buiten kopen? Let dan op de volgende punten:

Ben jij van plan om zelf op onderzoek uit te gaan naar kerstverlichting voor buiten? Vergeet dan niet op onderstaande punten te letten bij het orientatieproces. Zo weet je zeker dat je geen miskoop zult doen en alle belangrijke factoren hebt nagelopen. Zo is het belangrijk om te letten op de verschillende soorten, de aansluiting van de kerstverlichting buiten, het materiaal, de kleur en uiteraard de prijs. 

1. De plaats bepalen

Waar komt je kerstverlichting buiten te hangen? Wanneer je kerstverlichting voor buiten koopt is dat de eerste vraag die je jezelf stelt. Het lijkt een onbelangrijke vraag, maar toch is deze eerste vraag bepalend voor alle volgende punten in dit artikel. Er zijn ontzettend veel verschillende kerstverlichting artikelen te vinden. Om hier een beetje gestructureerd doorheen te zoeken, is het bepalen van de plaats cruciaal. 

Ga je een snoer kerstverlichting buiten in de boom hangen bijvoorbeeld? Of wil je sfeerverlichting bij de voordeur plaatsen in een kleine kunstkerstboom? Je kunt er ook voor kiezen om een snoer met kerstverlichting aan de gevel te hangen. 

2. Het soort kerstverlichting

Nu je weet waar je je kerstverlichting buiten gaat ophangen, kun je kijken naar de verschillende soorten. Als je kerstverlichting over een lengte wilt verdelen kun je kiezen voor een lichtslang, lichtnet of vlaggenmast verlichting. Maar is het puur voor verlichte decoratie op een specifieke plaats zijn er ontzettend veel leuke kerstverlichting buiten figuren en kersttakken te vinden. Verder kun je nog denken aan een kerstboom voor buiten met kerstverlichting. 

3. De afmeting of lengte

Je hebt de plaats en het soort kerstverlichting bepaald. Nu nog kijken naar de afmeting hiervan. Dit is vooral belangrijk voor kerstverlichting welke je over een afstand gaat hangen of spannen. Kerstboomverlichting kun je al vinden van 1 meter tot wel 50 meter en meer. 

Let op: vaak staat er op een verpakking of productpagina de ‘verlichte lengte’ vermeld. Dit staat voor het totaal aantal meters verlichting waar het snoer over beschikt. Dit is exclusief de lengte van het laatste verlichte deel tot de stekker. 

4. Kleuren

Kerstverlichting is er in verschillende kleuren en kleurtinten. De meest populaire kerstverlichting buiten is toch wel de neutrale warm witte kleur. Ga je voor een witte en neutrale kleur kerstverlichting heb je de opties uit verschillende soorten kleurtemperaturen. De kleurtemperatuur geeft de warmte van het licht aan. Een lage kleurtemperatuur geeft een warmer licht dan een hoge kleurtemperatuur. Dit wordt doorgaans aangegeven in het aantal Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin (2200K) hoe warmer het licht. 

Naast de neutrale kerstverlichting kleur, kun je ook voor kerstverlichting in bonte kleuren gaan. Deze trend is vooral in Amerika populair, maar zien we meer en meer terug in Nederlandse huiskamers en tuinen. 

5. Extra functies

Naast het soort verlichting, de afmeting en kleur kun je vaak nog uit extra functies kiezen bij kerstverlichting. Een van de meest voorkomende functies bij kerstverlichting is een knipperfunctie. Hiermee kun je bijvoorbeeld intstellen dat je kerstverlichting knippert of langzaam feller en weer zachter wordt qua belichting. Bij de meeste kerstverlichting kun je dit middels een drukknop regelen. 

Een andere veel voorkomende functie bij kerstverlichting is een automatische timer. Je kunt hiermee het aantal uren inschakelen dat deze achter elkaar aan staat. Bijvoorbeeld 12 uur uit en de volgende 12 uur weer aan. Dit is niet alleen handig en praktisch, maar ook goed voor de portemonnee want het bespaard ook energie. Bekijk hier enkele extra functies die je vaak kunt vinden bij kerstverlichting buiten:

 • Dimbaar
 • Verlengbaar
 • Knipperfunctie
 • Vervangbare lampjes
 • Aan/uit faden

6. Energiepunt

Kerstverlichting buiten kan op verschillende manieren aan de benodigde energie komen. Zo heb je kerstverlichting op netstroom, dus kerstverlichting met stekker. Maar kun je ook kiezen voor een kerstverlichting met adapter of met een oplaadbare accu. De meest duurzame kerstverlichting is die op netstroom gaat. Zeker wanneer je ook zonnepanelen op je dak hebt liggen, is dit een voordelige manier van stroomverbruik voor je kerstverlichting. Bekijk hieronder de verschillende soorten energiepunten voor kerstverlichting buiten: 

 • Kerstverlichting met adapter
 • Kerstverlichting op batterij
 • Kerstverlichting op netstroom
 • Kerstverlichting met accu
 • Kerstverlichting met USB
 • Kerstverlichting op zonne-energie 

7. Prijs

Er is voor ieder budget wel kerstverlichting voor buiten te vinden. De prijzen liggen tussen de 5 euro en 1200 euro. Deze laatste is uiteraard bij grote lichtconstructies voor een grote kerstboom of vlaggenmast. Gemiddeld ben je voor een snoer kerstverlichting voor buiten zo’n 30 euro kwijt. Er zijn verschillende factoren die effect hebben op de eindprijs van kerstverlichting. Denk hierbij aan het soort energiepunt, de lengte of grootte, de kwaliteit en het soort verlichting waar het artikel op werkt. 

Belangrijk is vooral te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Dit kun je checken door onder andere de ervaringen van anderen te bekijken. 

8. Productreview van anderen

Hoe weet je beter dat kerstverlichting van goede kwaliteit is, dan het te horen van een eerdere koper? Bekijk daarom altijd of er op de productpagina reviews beschikbaar zijn. Hier geven eerdere klanten hun eerlijke mening over hun aankoop. Een product review is natuurlijk altijd persoonlijk. Zo kan klant A de kleur niet mooi vinden, maar vind klant B deze juist perfect. 

Je weet nu alle punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kerstverlichting voor buiten. Ga jij jouw kerstverlichting buiten hangen? Bekijk alle voor- en nadelen hieronder. 

kerstverlichting buiten - kerstkeuzes.nl

Is kerstverlichting buiten energiezuinig?

Goede kerstverlichting voor buiten is ontzettend duurzaam en energiezuinig. Ze zijn namelijk vervaardigd met LED lampjes. Deze staan bekend om het lage energieverbruik en lange levensduur. Zo hebben de gemiddelde LED kerstlampjes van goede kwaliteit een levensduur van 20.000 tot 30.000 branduren. In vergelijking met de oude kerstverlichting van jaren terug, geniet je 10x langer van je buiten verlichting.

Slimme schakelaars en stekkers

Wil je nog duurzamer omgaan met je kerstverlichting buiten? Dan kun je extra artikelen aanschaffen om slimmer om te gaan met je verlichting en energieverbruik. Denk hierbij aan slimme schakelaars of stekkers met bijvoorbeeld een timer. Deze kun je instellen op een tijdschema, zodat je kerstverlichting buiten aangaat op het moment dat het donker wordt en weer uit gaat wanneer je naar bed gaat. Je wilt er natuurlijk voornamelijk zelf van genieten. En zo bespaar je weer wat extra energie. Niet vervelend in deze dure tijden!  

Let ook hierbij op dat deze geschikt is voor buitengebruik, wanneer je de kerstverlichting buiten in het stopcontact wilt steken. We hebben hieronder de drie best beoordeelde en best verkochte slimme stekkers voor je geselecteerd. 

Is buiten kerstverlichting bestemd tegen regen of sneeuw?

Wanneer je specifiek buiten kerstverlichting aanschaft, kun je er vanuit gaan dat deze bestemd zijn tegen weer en wind. Dit moet echter wel altijd vermeld staan op de productverpakking of productpagina van de webshop. Ga jij een kunstkerstboom kopen met verlichting? We leggen hieronder uit waar buitenverlichting aan moet voldoen qua kenmerken en waardes voor veilig gebruik. 

Staat er IP44 op je kerstverlichting?

Het is niet gek dat je je zorgen maakt om de veiligheid als het gaat om elektriciteit in combinatie met water. Deze gaan niet goed samen wat kan leiden tot ongelukken en brandgevaar. Kerstverlichting buiten plaatsen kan dus alleen wanneer je gebruik maakt van speciale verlichting voor buitengebruik. Deze onderscheidt zich ten opzichte van binnenverlichting door een betere bescherming. 

Een IP-code kan je hier zekerheid over bieden. IP staat voor Ingress Protection. Hierbij geeft de hoogte van de IP-code aan hoezeer deze bestemd is tegen water en vuil. Staat er IP44 op jouw kerstverlichting? Dan is deze geschikt om buiten te plaatsen. Verlichting met de IP44 code is beschermt tegen spatwater (regen en sneeuw) en stof. 

Ga je je kerstverlichting buiten op grote hoogte hangen of permanent plaatsen? Bijvoorbeeld op een kantoorgebouw? Dan is een code van IP67 beter. Deze beschermt volledig tegen vuil, stof en tijdelijke onderdompeling in water. Hij is daarom beter voor zware weersomstandigheden en zal een langere levensduur hebben.  

Veelgestelde vragen over een kerstverlichting buiten

Bekijk hier vragen die veel gesteld worden over het plaatsen van kerstverlichting buiten. Heb je zelf nog een vraag? Stel deze in de comments onder dit artikel. 

Zeker. Kerstverlichting is gemaakt van LED lampjes. Deze verbruiken zeer weinig stroom en kunnen daarom lang branden zonder veel energie te verbruiken. Zeker zijn van de meest energiezuinige lampjes? Koop dan kerstverlichting met energielabel A.

Wanneer je kerstverlichting specifiek voor buitengebruik koopt, is deze in bijna alle gevallen bestemd tegen weer en wind. Let altijd op of de code IP44 vermeld staat op de product verpakking. Deze code geeft de mate van bescherming aan tegen vuil, stof en water. 

Ben je op zoek naar de beste kerstverlichting voor buiten? Bekijk dan de lijst bovenaan dit artikel, waar we de beste kerstverlichting hebben onderzocht en vergeleken.

Benieuwd naar actie kerstverlichting of kerstverlichting in sale? Hou dan zeker kerstkeuzes.nl in de gaten. We hebben de beste vergelijkingen voor je op een rij gezet, mede op basis van prijs. En vergeet ook niet om kunstkerstbomen met black friday te zoeken! 

Wanneer je kerstverlichting koopt, kun je onderscheid maken tussen kerstverlichting buiten of binnen. In principe kun je alle kerstverlichting voor buiten ook binnen hangen, maar andersom is dit niet altijd verstandig. Of kerstverlichting buiten geschikt is, zie je aan de IP code op de verpakking. Is deze hoger dan IP44? Dan is je verlichting beschermt tegen regen, sneeuw, stof en vuiligheid. Staat deze code er niet op? Dan is je verlichting enkel geschikt voor binnen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.