kunstkerstboom 150 cm

8x de beste kunstkerstboom 150 cm

Zoek jij een realistische en mooie kunstkerstboom 150 cm? Wij hebben de top 8 van 2023 voor je op een rij gezet. Neppe kerstbomen zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Dankzij vernieuwde technieken en materialen zijn ze ontzettend realistisch. Dat is een van de redenen dat steeds meer mensen kiezen voor een kunstkerstboom. Daarbij zijn ze niet alleen mooi, maar heeft een kunstkerstboom nog vele andere voordelen. Ze laten geen naalden los, zitten niet vol met beestjes en ongedierte én je hoeft hem maar 1x aan te kopen en je bent klaar. 

In dit artikel laten we de beste kunstkerstbomen van 150 centimeter zien en lichten we onze persoonlijke 3 favorieten voor je uit. Verderop in het artikel vertellen we meer over de voor- en nadelen van een kunstkerstboom en lopen we enkele punten door waar je op moet letten bij het kopen van een neppe kerstboom. 

Top 6 kunstkerstbomen 150 cm

Hieronder vind je onze top 6 kunstkerstbomen van 150 cm hoog. Om tot deze top te komen hebben we enkele verschillende zaken met elkaar vergeleken. Zo letten we op het materiaal, populariteit van het product, prijs en de reviews van eerdere kopers. Daarna lichten we onze 3 favoriete exemplaren uit aan de hand van meer gedetailleerde informatie. 

Vergeet zeker niet door te klikken naar de productpagina’s voor nog meer details over de kunstkerstbomen. 

Onze 3 favorieten | kunstkerstboom 150 cm

Je hebt nu de top 8 kunstkerstbomen van 150 cm gezien op basis van populariteit, kwaliteit, prijs en de beoordeling van anderen. Van de bovenstaande lijst kerstbomen van 150 cm lang zetten we onze 3 favorieten voor je onder elkaar. Dit zijn de beste 3 van bovenstaande kerstbomen.

kunstkerstboom 150 cm met lampjes

Royal Christmas Washington Kunstkerstboom 150 cm

De nummer 1 kunstkerstboom in onze top 3 is de Royal Christmas Washington kunstkerstboom. Deze krijgt een 4,4 van de 5 sterren en heeft meer dan 91 reviews. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 150 cm
 • Scharnier constructie
 • Mix van PE en PVC naalden
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Incl. LED verlichting
 • Duidelijke beschrijving
  €130

Reviews van anderen
Lees hier enkele ervaringen van kopers van de Royal Christmas Washington Kunstkerstboom.

witte kunstkerstboom van 150 cm hoog

Royal Christmas Kunstkerstboom Chicago

De nummer 2 kunstkerstboom in onze top 3 is de Royal Christmas Chicago kunstkerstboom. De boom krijgt een 4,6 van de 5 sterren en heeft meer dan 17 reviews. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • inclusief LED verlichting
 • 150 cm
 • Scharnierconstructie
 • Mix van PE en hoogwaardig PVC materiaal
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Breed model
 • Incl. vloerschakelaar

  €169 

Reviews van anderen
Lees hier enkele ervaringen van kopers van de Royal Christmas Kunstkerstboom Chicago.

King Tree Kunstkerstboom 150 cm

De nummer 3 kunstkerstboom in onze top 3 is de King Tree kunstkerstboom 150 cm. Deze krijgt een 4,8 van de 5 sterren en heeft meer dan 29 reviews. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 150 cm
 • Hoogwaardig PVC materiaal
 • 180 LED lampjes
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Duidelijke beschrijving
 • Breed model

  €159,95

Reviews van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de King Tree Kunstkerstboom.

Kunstkerstboom 150 cm kopen? Let op deze dingen:

Er zijn dus genoeg prachtige kunstkerstbomen van 150 cm hoog te vinden. Wil je naast bovenstaande lijst zelf nog op zoek naar een kunstkerstboom online? Let dan op de onderstaande punten. Als je deze stap voor stap doorloopt, weet je zeker dat je een mooie kunstkerstboom koopt. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze dan onderaan dit artikel in de comments.

1. De breedte van de kerstboom

Ga je op zoek naar een boom? Kijk dan eerst naar de grootte van de kerstboom. In dit geval koop je een boom van 150 cm hoog, dus moet je letten op de breedte. Er zijn zowel smalle kunstkerstbomen als brede kunstkerstbomen te vinden in deze categorie. Meet eerst de breedte op van de plaats waar deze zal komen te staan. Let daarbij op dat hij niet tegen een warme wandlamp of vloerlamp komt te staan. 

2. Soort boom

Nu je weet wat de afmeting van jouw kunstkerstboom 150 cm mag zijn, kun je oriënteren op het soort boom. Er zijn verschillende soorten kunstkerstbomen te vinden. Net als bij een echte kerstboom zijn er verschillende tinten groen en verschillende vormen bomen en naalden. 

Daarnaast kun je kunstkerstbomen verdelen in twee categorieën: kunstkerstbomen met verlichting en kunstkerstboom zonder verlichting. Ook in de afmeting van 150 centimeter. Koop je een kerstboom zonder lampjes? Koop dan losse kerstverlichting erbij of gekleurde kerstverlichting. Kort samengevat: er is voor iedereen wel een mooie kunstkerstboom te vinden. Het is maar net wat je mooi vindt en wat bij jou en je interieur past. 

3. Kleur boom

De meeste kunstkerstbomen worden verkocht in een klassieke boomgroene kleur. Toch zijn er best wat variaties te vinden op de klassieke kunstkerstboom. Zo kun je een kunstkerstboom met sneeuw vinden of ga je voor een volledig witte kerstboom. Mag het nóg even wat gekker? Dan zijn er zelfs kunstkerstbomen 150 cm te vinden in bijvoorbeeld knalroze of zwart. Je kunt niet gek genoeg gaan.

4. Materiaalsoort

Een derde punt waar je op moet letten bij het kunstkerstbomen kopen is het materiaalgebruik. Een kunstkerstboom is doorgaans gemaakt van twee soorten materialen: PVC of PE. Ga je een kunstboom kopen, is het verstandig te kijken naar het soort materiaal waar de naalden van zijn gemaakt. 

PVC (polyvinyl chloride)
Deze naalden zijn gemaakt van meerdere lagen PVC. Deze lagen zijn verlijmd en worden in lange dunne stroken geknipt om vervolgens aan de takken bevestigd te worden. PVC is het meest sterke materiaal en kan goed tegen jarenlang gebruik. 


PE (polyetheen)
Deze naalden zijn moeilijker te maken en daardoor als boom ook duurder in aanschaf. Polyetheen bestaat namelijk uit een vormbaar en duurzaam plastic. Het voordeel is wel dat deze naalden de meest realistische uitstraling hebben.  


Mix van PVC en PE
Veel kunstkerstbomen zijn gemaakt met een mix van bovenstaande materialen. De binnenste takken, dicht bij de stam, zijn dan van PVC en de buitenste laag van PE. Zo heb je toch het realistische effect, maar scheelt het in de prijs wanneer niet de volledige boom uit dit dure materiaal is gemaakt. Beste van beide dus!

5. Constructie

Een ander belangrijk punt is de constructie van de boom. Hoe wordt de kunstkerstboom opgezet. Wel belangrijk, omdat je hem jaarlijks netjes in en uit de doos moet halen. Daarnaast wil je dat het opzetten gemakkelijk gaat en je er zo min mogelijk aan hoeft te doen. Je hebt verschillende systemen hiervoor, van uitklapsystemen tot haakjes systemen. Met deze laatste haak je groepjes takken in de stam van de boom. Je begint dan onderaan en werkt naar boven toe. Deze constructie vergt wat meer tijd dan een paraplusysteem. Hiermee kun je de boom makkelijk in en uit klappen, precies zoals bij een parasol of paraplu. Bekijk voor het kopen van de boom welke methode van toepassing is en werkt voor jou. 

6. Prijs

Voor ieder budget is er wel een kunstkerstboom te vinden. De gemiddelde prijs voor een kunstkerstboom 180 cm ligt tussen de €100 en €200. Hoeveel je er aan uit wilt geven is natuurlijk persoonlijk. Daarom is er voor iedereen wel een goede kunstkerstboom te vinden. Je zult je waarschijnlijk afvragen waar het prijsverschil in zit. Dit heeft te maken met verschillende zaken, waaronder het materiaal, de constructie, het merk, de kwaliteit en het soort kerstboom dat je zoekt. Kerstbomen met verlichting zijn kostbaarder dan die zonder verlichting. 

Belangrijk is daarom altijd om te kijken naar de ervaringen van anderen over het product. 

7. Ervaringen van anderen

Kijk altijd naar de ervaringen van anderen bij het kopen van een kunstkerstboom. Het plaatje kan goed zijn, maar je weet natuurlijk niet of dit in het echt ook klopt. Bekijk daarom altijd de reviews en ervaringen van anderen op de product pagina. Zij beoordelen deze vaak op prijs, kwaliteit en de verhouding prijs/kwaliteit. 

Nu je op de hoogte bent van alle punten waar je op moet letten, lukt het je vast om een kunstkerstboom 150 cm uit te zoeken. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een kunstkerstboom? Lees dan verder!

kerstkeuzes.nl beste kunstkerstboom 150 cm

Voordelen van een kunstkerstboom

Zoals met alle producten zit ook bij een kunstkerstboom voor- en nadelen. Bekijk hier enkele voordelen van een kunstkerstboom.

 • Geen losse naalden in huis. Nooit meer dagelijks alle naalden van de vloer stofzuigen.
 • Geen beestjes of ongedierte in de boom. Wist je dat je honderden spinnen, stofluizen, wantsen en kevers in huis haalt met een echte kerstboom?
 • Eenmalige investering. Kunstkerstbomen kunnen behoorlijk hoog zijn in prijs. Dit is wel een investering die je maar 1x hoeft te doen versus jaarlijks €20 – €50 uitgeven aan een echte boom.
 • Huisdiervriendelijk. Sommige katten vinden het maar al te leuk om in een kerstboom te klimmen of de naalden op te eten. Dit is echter niet altijd goed voor het beestje. Met een kunstkerstboom weet je zeker dat ze geen naalden of hars binnen krijgen.
 • Allergie proof. Ben je allergisch voor dennennaalden? Dan is een kunstkerstboom zeker een uitkomst.
 • Beter voor het milieu. Hoe meer mensen kunstkerstbomen kopen, hoe minder bomen er jaarlijks gekapt hoeven worden.
 • Minder brandgevaarlijk. De droge takken van echte kerstbomen zijn brandgevaarlijker. De meeste kunstkerstbomen zijn geïmpregneerd waardoor ze brandvertragend zijn.

Nadelen van een kunstkerstboom

 • De geur van een echte kerstboom. Niets ruikt natuurlijk zo lekker als een verse dennengeur van een echte kerstboom.
 • Duurder in aanschaf. Een kunstkerstboom kan in het duurdere segment wel boven de €300 uitkomen. Dit zijn uiteraard wel eenmalige kosten.
 • Lelijk standaard. Kunstkerstbomen hebben vaak een metalen voet of standaard. Dit is natuurlijk minder mooi dan een mand waar de kluit in zit. Gelukkig heb je hiervoor speciale kerstboommanden en -kleden.

Hoe bewaar je een kunstkerstboom 150 cm?

Wanneer de feestdagen over zijn wil je natuurlijk wel je boom goed kunnen opbergen, zodat deze over iets minder dan een jaar weer net zo mooi tevoorschijn komt. Zo blijft je kerstboom langer mooi en gaat deze langer mee. Volg de volgende stappen om deze correct en netjes op te bergen.

1. Verwijder de versiering en berg deze op in stevige opbergdozen
2. Verwijder de verlichting, tenzij deze vast zit in de boom
3. Haal de takken los van de stam of buig ze terug naar binnen bij een paraplu constructie
4. Berg de kunstkerstboom op in de originele doos of in een speciale opbergbox of opbergzak

Veelgestelde vragen over een kunstkerstboom 150 cm

Bekijk hier vragen die veel gesteld worden over het kopen van een kunstkerstboom. Heb je zelf nog een vraag? Stel hem in de comments onder dit artikel. 

Er zijn veel mooie en realistische kunstkerstbomen van 150 cm te vinden. Het gemiddelde van een mooie kunstkerstboom is ongeveer €120. Er zijn natuurlijk ook voordelige en duurdere kunstkerstbomen in dit formaat te vinden. We hebben de beste voor je onderzocht en met elkaar vergeleken. Bekijk onze complete lijst en de favorieten in het artikel hierboven. 

Wil je de meest duurzame kerstboom in huis? Dan kun je het beste gaan voor een kunstkerstboom. Als je puur naar de bomen zelf kijkt is een echte duurzamer, omdat deze puur natuur is. Een kunstkerstboom heeft productie nodig, waar ook niet afbreekbare materialen en stoffen bij komen kijken. Echter zorgt de lange levensduur van kunstkerstbomen ervoor dat deze toch duurzamer zijn dan een echte boom.

Kunstkerstbomen zijn ook zeker ideaal voor buitengebruik. Let hierbij wel op dat je een kunstkerstboom 150 cm koopt die ook echt voor buiten geschikt is. Dit staat vaak aangegeven op de productpagina of verpakking. Dit heeft vaak te maken met het materiaal maar ook of de verlichting geschikt is voor buitengebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.