Gekleurde kerstverlichting - top 10

In de donkere wintermaanden zien we meer en meer witte en gekleurde kerstverlichting in de straten verschijnen. Van gezellig gedecoreerde gevels tot lampensnoeren in de haag of boom. Het zorgt voor een feestelijke stemming, zowel binnen als buiten huis. 

Ben jij op zoek naar de beste gekleurde kerstverlichting voor de feestdagen of winterperiode? Lees dan snel verder. In dit artikel hebben we de best beoordeelde en meest populaire kerstverlichting voor je op een rij gezet. In dit artikel vind je onder andere onze top 10, onze 3 favorieten en nog meer handige informatie over het kopen van multicolor kerstlampjes.

kerstkeuzes.nl - gekleurde kerstverlichting in boom

De mooiste gekleurde kerstverlichting

We starten het artikel met een top 10 gekleurde kerstverlichting van dit jaar. Onderstaande artikelen staan in dit rijtje omdat ze de beste beoordeling kregen, bestverkocht zijn, een goede kwaliteit hebben, er mooi uit zien én een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. Onder deze top 10 gaan we dieper in op onze 3 favoriete gekleurde kerstverlichting. 

Vergeet niet door te klikken op de buttons als je meer informatie wilt of benieuwd bent naar meer mogelijkheden. De meeste kerstverlichting is beschikbaar in verschillende afmetingen, welke je kunt selecteren op de productpagina van de webshops.  

3x onze favoriete gekleurde kerstverlichting

Van alle kerstverlichting uit bovenstaande lijst, zetten we onze persoonlijke 3 favorieten hieronder voor je op een rij. We gaan hier iets dieper in op het product en vergelijken de producten op basis van de afmeting, het aantal lampjes, de functies, IP waarde, prijs en het type stroompunt. 

Heb jij nog een vraag over deze of een van de andere artikelen? Stel ze dan onderaan in de comments, we beantwoorden ze graag! 

kerstkeuzes.nl -gekleurde kerstverlichting in boom

Monzana gekleurde kerstverlichting

De nummer 1 gekleurde kerstverlichting in onze top 3 is de Monzana Kerstboomverlichting. Deze krijgt een 4,3 van de 5 sterren en heeft meer dan 9 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 14 meter lang
 • 700 LED’s
 • Multicolor
 • IP44
 • Stekkeraansluiting
 • Voor binnen en buitengebruik
 • 8 programma’s met geheugen
  vanaf €31,56

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Monzana Kerstboomverlichting.

kerstkeuzes.nl - gekleurde kerstverlichting in boom

Meisterhome gekleurde kerstverlichting​

De nummer 2 kerstverlichting in onze top 3 is de Meisterhome gekleurde kerstverlichting. Deze krijgt een 4,6 van de 5 sterren en heeft meer dan 33 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 35 meter lang
 • 400 LED’s
 • Multicolor
 • IP44
 • Stekkeraansluiting
 • Voor binnen en buitengebruik
  €23,99

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Meisterhome kerstverlichting.

kerstkeuzes.nl
gekleurde kerstverlichting

Ceruzo Micro Cluster gekleurde kerstverlichting

De nummer 3 kerstverlichting in onze top 3 is de Ceruzo Micro Cluster gekleurde kerstverlichting. Deze krijgt een 4,3 van de 5 sterren en heeft meer dan 6 reviews op bol.com. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • vanaf 8 meter lang
 • 7 afmetingen beschikbaar
 • 400 LED’s
 • Multicolor
 • IP44
 • Stekkeraansluiting
 • Voor binnen en buitengebruik
  vanaf €19,98

Ervaringen van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Ceruzo Micro Cluster kerstverlichting.

Gekleurde kerstverlichting kopen? 7 belangrijke factoren

Ga jij zelf gekleurde kerstverlichting kopen? Of ben je benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van kerstverlichting? Loop dan de onderstaande lijst met 8 punten door waar je op moet letten wanneer je kerstverlichting met gekleurde lampjes koopt. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de afmeting, plek van de kerstverlichting, het soort kerstverlichting en de verschillende functies van de kerstverlichting. 

1. Gekleurde kerstverlichting binnen of buiten hangen?

De eerste belangrijke factor bij het oriënteren op gekleurde kerstverlichting is de vraag of je je verlichting binnen of buiten gaat hangen. Het lijkt wellicht een simepele en wat onnozele vraag, maar toch kan dit van groot belang zijn. Zo kun je niet alle binnen kerstverlichting ook buiten toepassen. Andersom is dit wel mogelijk. Een van de dingen waar je op moet letten is de IP waarde van de verlichting. Is deze IP44 of hoger? Dan is je kerstverlichting beschermt tegen vocht en vuil en dus geschikt voor zowel binnen als buiten. 

Weet je nog niet zeker waar je deze gaat hangen? Neem dan altijd kerstverlichting met een IP44 waarde. Dan kun je altijd nog beslissen of je je kerstverlichting binnen of buiten hangt. 

2. Het soort kerstverlichting

Als je weet of je de verlichting binnen of buiten gaat plaatsen, moet je kijken naar het soort gekleurde kerstverlichting. Je denkt waarschijnlijk direct aan de gezellige lampjes snoeren, maar ook gekleurde kerstverlichting is er in verschillende vormen en soorten. De meest gekochte kerstverlichting blijft clusterverlichting. Maar vergeet ook niet te kijken naar een gekleurde lichtslang, een meerkleurig verlichtingsgordijn of gekleurde lichtgevende kerststerren.

3. De afmeting of lengte

Je hebt de plaats en het soort kerstverlichting bepaald. Wanneer je kiest voor een gekleurde clusterverlichting, kerstsnoer of lichtslang is het belangrijk om vooraf de lengte te bepalen die je nodig hebt. Ga je de kerstverlichting in je kerstboom hangen? Hou dan onderstaande schema aan om te bepalen hoeveel gekleurde kerstverlichting je nodig hebt in je boom. 

kerstkeuzes.nl - hoeveel cluster kerstverlichting

Ga je de gekleurde kerstverlichting niet in de boom hangen, maar bijvoorbeeld langs het raamkozijn, de dakgoot of in je achtertuin? Dan meet je de totale lengte op van deze ruimte. 

Let op: er is een verschil tussen de ’totale lengte’ en ‘verlichte lengte’. Deze laatste staat voor het aantal verlichte meters op het snoer. Dit is dus exclusief de lengte van het snoer tussen het laatste lampje en de stekker. Het zou natuurlijk zonde zijn als je net een deel verlichting mist. 

kerstkeuzes.nl - hoeveel cluster kerstverlichting

4. Extra functies

Naast de afmeting en het soort gekleurde kerstverlichting kun je meestal nog kiezen voor extra functionaliteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dimfunctie, waarbij je met een afstandsbediening de felheid van de lampjes kunt dimmen. Daarnaast is een veel voorkomende mogelijkheid bij gekleurde kerstverlichting ook dat je kunt wisselen tussen kleuren. Zo kun je multi-color kiezen of juist je boom in één kleurtint verlichten. 

Een andere veel voorkomende functie bij kerstverlichting is een automatische timer. Je kunt hiermee de totale tijd instellen dat de verlichting achter elkaar aan staat. Bijvoorbeeld 12 uur uit en de volgende 12 uur weer aan. Dit is niet alleen handig en praktisch, maar ook goed voor de portemonnee want het bespaart ook energie. Bekijk hier enkele extra functies die je vaak kunt vinden bij gekleurde kerstverlichting:

 • Dimbaar
 • Knipperfunctie
 • Kleurinstelling
 • In lengte verstelbaar
 • Vervangbare lampjes
 • Aan/uit schakelaar
 • Afstandsbediening

5. Energiepunt

Kerstverlichting buiten kan op verschillende manieren aan de benodigde energie komen. Denk hierbij aan kerstlampjes met een accu of op batterijen. De meest duurzame en energiebesparende optie is toch netstroom. En wanneer je ook zonnepanelen op je dak hebt liggen, is dit een voordelige manier van stroomverbruik voor je kerstverlichting. Bekijk hieronder de verschillende soorten energiepunten voor kerstverlichting buiten: 

 • Kerstverlichting met adapter
 • Kerstverlichting met USB
 • Kerstverlichting op zonne-energie
 • Kerstverlichting op batterij
 • Kerstverlichting op netstroom
 • Kerstverlichting met accu 

6. Prijs

Gekleurde kerstverlichting is in iedere prijsklasse beschikbaar. Zo is er altijd eentje die binnen jouw budget valt. De prijzen variëren tussen de €10 en wel €1500. Schrik niet van deze laatste prijs, dit is vooral voor professionele verlichting of lange buitenverlichting voor grote bomen van toepassing. De gemiddelde prijs die je betaald voor gekleurde kerstverlichting binnen of buiten ligt tussen de €25 en €60. 

De prijsbepaling komt vaak door de verschillende functies, lengte en kwaliteit van de gekleurde kerstverlichting. 

7. Product ervaringen van anderen

Hoe weet je beter dat kerstverlichting van goede kwaliteit is, dan het te horen van een eerdere koper? Bekijk daarom altijd of er op de productpagina reviews beschikbaar zijn. Hier geven eerdere klanten hun eerlijke mening over hun aankoop. Een product review is natuurlijk altijd persoonlijk. Zo kan klant A de felheid van de lampjes niet fijn vinden, terwijl klant B dit juist perfect vindt. 

Je weet nu alle punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van gekleurde kerstverlichting. 

Wat is het verschil tussen kerstverlichting en cluster kerstverlichting?

Er bestaan verschillende soorten snoeren met gekleurde kerstverlichting. Denk hierbij aan de klassieke kerstverlichting met LED lampjes of cluster kerstverlichting. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee? Het verschil zit hem in de aantal lampjes per centimer of meter. 

Bij standaard kerstverlichting zitten de lampjes iets verder uit elkaar dan bij cluster verlichting. Vaak zijn de lampjes wel wat groter en verspreiden deze hierdoor per lampje iets meer licht. Standaard kerstverlichting is verkrijgbaar in zowel witte als gekleurde varianten. 

Bij cluster kerstverlichting zitten de LED lampjes dicht op elkaar ‘geclusterd’. Dit zorgt ervoor dat je kerstboom of de ruimte waar je deze hangt iets feller verlicht is.

Is gekleurde kerstverlichting energiezuinig?

Goede gekleurde kerstverlichting is ontzettend duurzaam en energiezuinig. Ze zijn namelijk voorzien van duurzame LED lampjes. Deze staan bekend om het lage energieverbruik en de lange levensduur. In vergelijking met de oude kerstverlichting van jaren terug, geniet je 10x langer van je buiten verlichting.

Slimme stekkers en timers

Wil je nog duurzamer omgaan met je gekleurde kerstverlichting? Dan kun je denken aan extra’s om slimmer om te gaan met energieverbruik. Denk hierbij aan slimme schakelaars of stekkers met een timer. Deze kun je instellen op een tijdschema, zodat je kerstverlichting aan springt op het moment dat het donker wordt en weer uit gaat wanneer je naar bed gaat. Je wilt er natuurlijk voornamelijk zelf van genieten. En zo bespaar je weer wat extra energie. Niet vervelend in deze dure tijden!  

Let ook hierbij op dat deze geschikt is voor buitengebruik, wanneer je de kerstverlichting buiten in het stopcontact wilt steken. We hebben hieronder de drie best beoordeelde en best verkochte slimme stekkers voor je geselecteerd. 

Kan gekleurde kerstverlichting buiten?

Wanneer je specifiek gekleurde kerstverlichting buiten aanschaft, kun je er vanuit gaan dat deze bestemd zijn tegen weer en wind. Dit moet echter wel altijd vermeld staan op de productverpakking of productpagina van de webshop. Ga jij een kunstkerstboom kopen met verlichting? We leggen hieronder uit waar je  buitenverlichting aan moet voldoen qua kenmerken en waardes voor veilig gebruik. 

Staat er IP44 op je kerstverlichting?

Het is niet gek dat je je zorgen maakt om de veiligheid als het gaat om elektriciteit in combinatie met water. Deze gaan niet goed samen wat kan leiden tot ongelukken en brandgevaar. Buiten gekleurde kerstverlichting plaatsen kan dus alleen wanneer je gebruik maakt van speciale verlichting voor buitengebruik. Deze onderscheidt zich ten opzichte van binnenverlichting door een betere bescherming. 

Een IP-code kan je hier zekerheid over bieden. IP staat voor Ingress Protection. Hierbij geeft de hoogte van de IP-code aan hoezeer deze bestemd is tegen water en vuil. Staat er IP44 op jouw gekleurde kerstverlichting? Dan is deze geschikt om buiten te hangen. IP44 lampen zijn beschermt tegen spatwater (regen en sneeuw) en stof. 

Ga je je gekleurde kerstverlichting buiten op grote hoogte hangen of permanent plaatsen? Bijvoorbeeld boven op een groot bedrijfspand? Dan is een code van IP67 beter. Deze beschermt volledig tegen vuil, stof en tijdelijke onderdompeling in water. Hij is daarom beter voor zware weersomstandigheden en zal een langere levensduur hebben.  

Veelgestelde vragen over gekleurde kerstverlichting plaatsen.

Bekijk hier vragen die veel gesteld worden over het kopen van gekleurde kerstverlichting. Heb je zelf nog een vraag? Stel deze in de comments onder dit artikel. 

Zeker. Kerstverlichting is gemaakt van LED lampjes. Deze verbruiken zeer weinig stroom en kunnen daarom lang branden zonder veel energie te verbruiken. Zeker zijn van de meest energiezuinige lampjes? Koop dan kerstverlichting met energielabel A.

Wanneer je gekleurde kerstverlichting specifiek voor buitengebruik koopt, is deze in bijna alle gevallen bestemd tegen weer en wind. Let altijd op of de code IP44 vermeld staat op de product verpakking. Deze code geeft de mate van bescherming aan tegen vuil, stof en water. 

Het kan soms best lastig zijn te bepalen hoeveel kerstverlichting je nodig hebt om je boom mooi te verlichten. Een gemiddelde boom van 200cm heeft een snoer nodig van ongeveer 24 meter. Ga je voor een clustersnoer? Dan kies je voor dit formaat boom voor een snoer van 11 tot 14 meter. Hier zitten namelijk meer lampjes op per meter. Bekijk de tabel in het bovenstaande artikel voor meer afmetingen en lengtes.

Benieuwd of er ergens gekleurde kerstverlichting sale prijzen zijn? Of een gekleurde kerstverlichting actie op een webshop? Hou dan kerstkeuzes.nl in de gaten. We vergelijken de beste deals voor je. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.