Wat is de mooiste smalle kunstkerstboom?

Het kopen van een smalle kunstkerstboom kan een slimme keuze zijn, vooral als je te maken hebt met beperkte ruimte in je huis of als je gewoon op zoek bent naar een meer verfijnde kerstversiering. Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen haast niet van echt te onderscheiden. Ze zijn duurzaam, beter voor het milieu, huisdier- en allergie proof en hebben nog tal van voordelen. 

In dit artikel laten lichten we de mooiste smalle kunstkerstbomen voor je uit, laten we onze persoonlijke 3 favorieten zien en zetten we enkele belangrijke zaken op een rij voor het kopen van een kunstkerstboom. Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Bekijk de vaak gestelde vragen over kunstkerstbomen onderaan dit artikel of stel ze in de comments.

De mooiste smalle kunstkerstboom van 2023

Hieronder hebben we een top 10 smalle kunstkerstbomen voor je gemaakt. Alle kerstboomvergelijkingen op deze website zijn gemaakt op basis van verschillende factoren. Zo namen we zaken mee als materiaal, prijs, populariteit en reviews. Wil je meer info? Lees verderop in het artikel meer over kunstkerstbomen of bekijk onze eigen favorieten. 

Smalle kunstkerstboom kopen? Onze 3 favorieten

Van bovenstaande lijst kerstbomen zetten we onze 3 favorieten voor je onder elkaar. Deze zijn gekozen op basis van looks, prijs/kwaliteit en reviews van eerdere klanten.

smalle kunstkerstboom
smalle kunstkerstboom

Triumph Tree Deluxe Abies Nordmann

De nummer 1 kunstkerstboom in onze top 3 is de Triumph Tree Deluxe Abies Nordmann. Deze krijgt een 5 van de 5 sterren. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 185 cm hoog
 • 114 cm breed
 • Inhaak constructie
 • 1243 takken voor realistisch resultaat
 • PE takken
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet en opbergdoos
 • Duidelijke beschrijving
  €242

Reviews van anderen
Lees hier enkele ervaringen van kopers

smalle kunstkerstboom
smalle kunstkerstboom

Royal Christmas Kunstkerstboom Alaska Premium

De nummer 2 kunstkerstboom in onze top 3 is de Royal Christmas Alaska Premium kunstkerstboom. De boom krijgt een 4,4 van de 5 sterren en heeft meer dan 7 reviews. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • in verschillende afmetingen beschikbaar
 • Scharnierconstructie
 • Mix van PE en hoogwaardig PVC materiaal
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • vanaf €89 

Reviews van anderen
Lees hier enkele ervaringen van kopers

Black Box Trees Jurva

De nummer 3 kunstkerstboom in onze top 3 is de Black Box Trees Jurva kunstkerstboom. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 210 cm hoog 
 • 71 cm breed
 • Insteek constructie
 • Hoogwaardig PVC materiaal
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Duidelijke beschrijving
 • €155

Waarom een smalle kunstkerstboom kiezen?

 1. Ruimtebesparing: Een van de belangrijkste redenen om een smalle kunstkerstboom te kopen, is de ruimtebesparing. Deze bomen hebben een slank profiel en passen gemakkelijk in kleine appartementen, studio’s of kamers met beperkte vloerruimte. Ze zijn ook ideaal voor het decoreren van smalle gangen, entrees of krappe hoeken in je huis.

 2. Eenvoudige opslag: Smalle kunstkerstbomen zijn vaak compacter en lichter dan hun brede tegenhangers. Dit maakt het opbergen van de boom na de feestdagen veel gemakkelijker, vooral als je beperkte opslagruimte hebt. Ze kunnen eenvoudig worden gedemonteerd en opgeborgen in een kast of onder een bed.

smalle kunstkerstboom

Let op de volgende punten bij het kopen van een kunstkerstboom

Zoals je kunt zien zijn er veel mooie en realistische smalle kunstkerstbomen te vinden. Ga je zelf op onderzoek uit op verschillende webshops? Volg dan onderstaande punten en stappen om zo jouw perfecte kunstkerstboom te vinden. Dan weet je zeker dat je de plank niet misslaat of een miskoop doet. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze punten? Stel ze gerust in de comments. We helpen je graag.

1. De breedte van je boom

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken bij het oriënteren naar een kunstkerstboom is de grootte. Je wilt natuurlijk voorkomen dat deze te groot is voor de plek waar jij hem gaat zetten. De gemiddelde en beste verkochte afmeting kunstkerstboom is er een van 180 cm. Omdat je al weet dat je er een van deze grootte zoekt, is het zaak om ook naar de breedte van de boom te kijken. Er is namelijk zowel een smalle kunstkerstboom als een brede kunstkerstboom te vinden in deze categorie. Meet de breedte op van de plek waar de kunstkerstboom zal komen te staan. Let hierbij ook op andere zaken in de ruimte. Staan er geen grote meubels in de weg? Zet je hem niet op een plek recht voor een lamp die warm wordt? Kun je eventueel schuiven met meubels? Of moet hij toch niet te breed zijn? Belangrijke vragen dus! 

2. Soort boom

Nu je weet wat de afmeting van jouw kunstkerstboom 180 cm mag zijn, kun je oriënteren op het soort boom. Er zijn namelijk verschillende kunstkerstbomen qua soort te vinden. Net als bij een echte kerstboom zijn er verschillende tinten groen en verschillende vormen bomen en naalden. 

Daarnaast kun je kunstkerstbomen verdelen in twee categorieën: kunstkerstbomen met verlichting en kunstkerstboom zonder verlichting. Ook in jouw gezochte afmeting van 180 cm zijn er meerdere bomen beschikbaar met of zonder kerstverlichting. Bomen met lampjes zijn vaak wel duurder dan de variant zonder lampjes. Het voordeel hiervan is dat je deze niet meer los hoeft te kopen en dat ze er al mooi verdeeld in zitten. Kortom: voor iedereen is er wel een mooie kunstkerstboom te vinden. Het is maar net wat je mooi vindt en wat bij jou en je interieur past. 

3. Kleurkeuze

De meestverkochte kunstkerstbomen zijn die in een klassieke donkergroene kerstkleur. Toch kun je tegenwoordig ook varianten hierop vinden. Bijvoorbeeld een kerstboom met sneeuw op de toppen. Of een boom in 1 volledige kleur als bijvoorbeeld wit, roze, blauw of zelfs zwart. Je kunt het zo gek niet bedenken. 

4. Materiaalkeuze

Een derde punt waar je op moet letten bij het kunstkerstbomen kopen is het materiaalgebruik. Een kunstkerstboom is doorgaans gemaakt van twee soorten materialen: PVC of PE.

PVC (polyvinyl chloride)
Deze naalden zijn gemaakt van verschllende lagen PVC. Deze lagen zijn verlijmd en worden in lange dunne stroken geknipt om vervolgens aan de takken bevestigd te worden. PVC is het meest sterke materiaal en kan goed tegen jarenlang gebruik. 


PE (polyetheen)
Deze naalden zijn moeilijker te maken en daardoor als boom ook duurder in aanschaf. Polyetheen bestaat namelijk uit een vormbaar en duurzaam plastic. Het voordeel is wel dat deze naalden de meest realistische uitstraling hebben.  


Mix van PVC en PE
Veel kunstkerstbomen zijn gemaakt met een mix van bovenstaande materialen. De binnenste takken, dicht bij de stam, zijn dan van PVC en de buitenste laag van PE. Zo heb je toch het realistische effect, maar scheelt het in de prijs wanneer niet de volledige boom uit dit dure materiaal is gemaakt. Beste van beide dus!

5. Opzet constructie

Als je bovenstaande punten hebt doorlopen, ben je al ver in je oriëntatieproces voor kerstbomen. Je weet nu de afmeting, het materiaal, de kleur en het soort boom. Verder kun je kijken naar de techniek erachter. Hoe wordt de kunstkerstboom opgezet bijvoorbeeld. Wel belangrijk, omdat je hem jaarlijks netjes in en uit de doos moet halen. Daarnaast wil je dat het opzetten gemakkelijk gaat en je er zo min mogelijk aan hoeft te doen. Je hebt verschillende systemen hiervoor, van uitklapsystemen tot haakjes systemen. Met deze laatste haak je groepjes takken in de stam van de boom. Je begint dan onderaan en werkt naar boven toe. Deze constructie vergt wat meer tijd dan een paraplusysteem. Hiermee kun je de boom makkelijk in en uit klappen, precies zoals bij een parasol of paraplu. Bekijk voor het kopen van de boom welke methode van toepassing is en werkt voor jou. 

6. Prijs

Voor ieder budget is er wel een kunstkerstboom te vinden. De gemiddelde prijs voor een kunstkerstboom 180 cm ligt tussen de €100 en €200. Hoeveel je er aan uit wilt geven is natuurlijk persoonlijk. Daarom is er voor iedereen wel een goede kunstkerstboom te vinden. Je zult je waarschijnlijk afvragen waar het prijsverschil in zit. Dit heeft te maken met verschillende zaken, waaronder het materiaal, de constructie, het merk, de kwaliteit en het soort kerstboom dat je zoekt. Kerstbomen met verlichting zijn kostbaarder dan die zonder verlichting. 

Belangrijk is daarom altijd om te kijken naar de ervaringen van anderen over het product. 

7. Reviews van anderen

Een kunstkerstboom kan er op het plaatje online goed uitzien, maar je weet natuurlijk nooit of dit 100% klopt met de realiteit. Check om die reden altijd de productreviews van anderen. Zo weet je altijd wat een eerdere koper vond van de kwaliteit, de kleur, de afwerking en de verhouding kwaliteit en prijs. Neem dit wel met een korreltje zout. Dat iemand een kleur niet mooi vindt, is natuurlijk persoonlijk. 

Nu je op de hoogte bent van alle punten waar je op moet letten, lukt het je vast om te slagen voor een kunstkerstboom 180 cm. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een kunstkerstboom? Bekijk deze hieronder. 

kunstkerstboom 180 cm

Voordelen van een kunstkerstboom

Zoals met alle producten zit ook bij een kunstkerstboom voor- en nadelen. Bekijk hier enkele voordelen van een kunstkerstboom.

 • Geen losse naalden in huis. Nooit meer dagelijks alle naalden van de vloer stofzuigen.
 • Geen beestjes of ongedierte in de boom. Wist je dat je honderden spinnen, stofluizen, wantsen en kevers in huis haalt met een echte kerstboom?
 • Eenmalige investering. Kunstkerstbomen kunnen behoorlijk hoog zijn in prijs. Dit is wel een investering die je maar 1x hoeft te doen versus jaarlijks €20 – €50 uitgeven aan een echte boom.
 • Huisdiervriendelijk. Sommige katten vinden het maar al te leuk om in een kerstboom te klimmen of de naalden op te eten. Dit is echter niet altijd goed voor het beestje. Met een kunstkerstboom weet je zeker dat ze geen naalden of hars binnen krijgen.
 • Allergie proof. Ben je allergisch voor dennennaalden? Dan is een kunstkerstboom zeker een uitkomst.
 • Beter voor het milieu. Hoe meer mensen kunstkerstbomen kopen, hoe minder bomen er jaarlijks gekapt hoeven worden.
 • Minder brandgevaarlijk. De droge takken van echte kerstbomen zijn brandgevaarlijker. De meeste kunstkerstbomen zijn geïmpregneerd waardoor ze brandvertragend zijn.

Nadelen van een kunstkerstboom

 • De geur van een echte kerstboom. Niets ruikt natuurlijk zo lekker als een verse dennengeur van een echte kerstboom.
 • Duurder in aanschaf. Een kunstkerstboom kan in het duurdere segment wel boven de €300 uitkomen. Dit zijn uiteraard wel eenmalige kosten.
 • Lelijk standaard. Kunstkerstbomen hebben vaak een metalen voet of standaard. Dit is natuurlijk minder mooi dan een mand waar de kluit in zit. Gelukkig heb je hiervoor speciale kerstboommanden en -kleden.

Hoe berg je een smalle kunstkerstboom op?

kunstkerstboom opbergtas

Na de feestdagen wil je je kerstboom zo goed mogelijk opbergen en bewaren zonder deze te beschadigen. Op deze manier gaat je kunstboom langer mee en blijft deze het mooiste. Hieronder enkele tips om je smalle kunstkerstboom zo goed mogelijk op te bergen.

1. verwijder de versiering en berg deze op in stevige opbergdozen
2. verwijder de verlichting, mits deze los zit van de boom
3. haal de takken los van de stam of buig ze terug naar binnen bij een hinged constructie
4. berg de kunstkerstboom op in de originele doos of een speciale opbergbox

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.