Wat is de beste kunstkerstboom 180 cm?

Ben jij op zoek naar een de mooie en meest realistische kunstkerstboom 180 cm? Zoek niet verder. Wij hebben de beste 10 van 2023 op een rij gezet en voor je vergeleken. Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen haast niet van echt te onderscheiden. Ze zijn duurzaam, beter voor het milieu, huisdier- en allergie proof en hebben nog tal van voordelen. Zeker een exemplaar van 180 cm, de gemiddelde afmeting van een kerstboom, zijn populair. 

In dit artikel laten lichten we de beste kunstkerstbomen van 180 cm voor je uit, laten we onze persoonlijke 3 favorieten zien en zetten we enkele belangrijke zaken op een rij voor het kopen van een kunstkerstboom. Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Bekijk de vaak gestelde vragen over kunstkerstbomen onderaan dit artikel of stel ze in de comments.

De beste kunstkerstboom 180 cm van 2023

Bekijk hieronder onze top 10 kunstkerstbomen van ongeveer 180 cm lang. Alle vergelijkingen op Kerstkeuzes.nl zijn gemaakt op basis van verschillende punten. Om tot deze lijst te komen keken we naar de ervaringen van eerdere kopers, materiaal, prijs en populariteit. Benieuwd naar meer informatie? Bekijk onze favorieten verderop in het artikel. 

Kunstkerstboom 180 cm kopen? Onze 3 favorieten

Van bovenstaande lijst kerstbomen zetten we onze 3 favorieten voor je onder elkaar. Deze zijn gekozen op basis van looks, prijs/kwaliteit en reviews van eerdere klanten.

Kunstkerstboom Kopen - Everlands Grandis Fir Kunstkerstboom
Kunstkerstboom Kopen - Triumph Tree

Everlands Grandis Fir Kunstkerstboom

De nummer 1 kunstkerstboom in onze top 3 is de Everlands Grandis Fir kunstkerstboom. Deze krijgt een 5 van de 5 sterren en heeft meer dan 13 reviews. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 180 cm
 • Paraplu constructie
 • Mix van PE en PVC naalden
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Duidelijke beschrijving
  €109

Reviews van anderen
Lees hier enkele ervaringen van kopers van de Everlands Grandis Fir Kunstkerstboom.

Kunstkerstboom Kopen - Royal Washington
Kunstkerstboom Kopen - Royal Washington

Royal Christmas Kunstkerstboom Washington

De nummer 2 kunstkerstboom in onze top 3 is de Royal Christmas Washington kunstkerstboom. De boom krijgt een 4,3 van de 5 sterren en heeft meer dan 88 reviews. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • inclusief LED verlichting
 • 180 cm
 • Scharnierconstructie
 • Mix van PE en hoogwaardig PVC materiaal
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Breed model
 • Smart Adapter voor Android / iOS

  €97 

Reviews van anderen
Lees hier enkele ervaringen van kopers van de Royal Christmas Kunstkerstboom Washington

Triumph Tree Forest Frosted Kunstkerstboom

De nummer 3 kunstkerstboom in onze top 3 is de Triumph Tree Forest Frosted kunstkerstboom. Deze krijgt een 4,8 van de 5 sterren en heeft meer dan 114 reviews. We hebben de belangrijkste punten op basis van deze productinformatie op een rij gezet.

 • 185
 • Insteek constructie
 • Hoogwaardig PVC materiaal
 • Eenvoudig op te zetten
 • Brandwerend behandeld (NEN 71-2)
 • Incl. stalen voet
 • Duidelijke beschrijving
 • Breed model

  €85

Reviews van anderen
Lees hier enkele reviews van kopers van de Triumph Tree Forest Frosted Kunstkerstboom.

Kunstkerstboom 180 cm kopen? Let op de volgende punten:

Zoals je kunt zien zijn er veel mooie en realistische kunstkerstbomen van 180 cm te vinden. Ga je zelf op onderzoek uit op verschillende webshops? Volg dan onderstaande punten en stappen om zo jouw perfecte kunstkerstboom te vinden. Dan weet je zeker dat je de plank niet misslaat of een miskoop doet. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze punten? Stel ze gerust in de comments. We helpen je graag.

1. De breedte van je boom

Een van de eerste dingen waar je naar moet kijken bij het oriënteren naar een kunstkerstboom is de grootte. Je wilt natuurlijk voorkomen dat deze te groot is voor de plek waar jij hem gaat zetten. De gemiddelde en beste verkochte afmeting kunstkerstboom is er een van 180 cm. Omdat je al weet dat je er een van deze grootte zoekt, is het zaak om ook naar de breedte van de boom te kijken. Er is namelijk zowel een smalle kunstkerstboom als een brede kunstkerstboom te vinden in deze categorie. Meet de breedte op van de plek waar de kunstkerstboom zal komen te staan. Let hierbij ook op andere zaken in de ruimte. Staan er geen grote meubels in de weg? Zet je hem niet op een plek recht voor een lamp die warm wordt? Kun je eventueel schuiven met meubels? Of moet hij toch niet te breed zijn? Belangrijke vragen dus! 

2. Soort boom

Nu je weet wat de afmeting van jouw kunstkerstboom 180 cm mag zijn, kun je oriënteren op het soort boom. Er zijn namelijk verschillende kunstkerstbomen qua soort te vinden. Net als bij een echte kerstboom zijn er verschillende tinten groen en verschillende vormen bomen en naalden. 

Daarnaast kun je kunstkerstbomen verdelen in twee categorieën: kunstkerstbomen met verlichting en kunstkerstboom zonder verlichting. Ook in jouw gezochte afmeting van 180 cm zijn er meerdere bomen beschikbaar met of zonder kerstverlichting. Bomen met lampjes zijn vaak wel duurder dan de variant zonder lampjes. Het voordeel hiervan is dat je deze niet meer los hoeft te kopen en dat ze er al mooi verdeeld in zitten. Kortom: voor iedereen is er wel een mooie kunstkerstboom te vinden. Het is maar net wat je mooi vindt en wat bij jou en je interieur past. 

3. Kleurkeuze

De meestverkochte kunstkerstbomen zijn die in een klassieke donkergroene kerstkleur. Toch kun je tegenwoordig ook varianten hierop vinden. Bijvoorbeeld een kerstboom met sneeuw op de toppen. Of een boom in 1 volledige kleur als bijvoorbeeld wit, roze, blauw of zelfs zwart. Je kunt het zo gek niet bedenken. 

4. Materiaalkeuze

Een derde punt waar je op moet letten bij het kunstkerstbomen kopen is het materiaalgebruik. Een kunstkerstboom is doorgaans gemaakt van twee soorten materialen: PVC of PE.

PVC (polyvinyl chloride)
Deze naalden zijn gemaakt van verschllende lagen PVC. Deze lagen zijn verlijmd en worden in lange dunne stroken geknipt om vervolgens aan de takken bevestigd te worden. PVC is het meest sterke materiaal en kan goed tegen jarenlang gebruik. 


PE (polyetheen)
Deze naalden zijn moeilijker te maken en daardoor als boom ook duurder in aanschaf. Polyetheen bestaat namelijk uit een vormbaar en duurzaam plastic. Het voordeel is wel dat deze naalden de meest realistische uitstraling hebben.  


Mix van PVC en PE
Veel kunstkerstbomen zijn gemaakt met een mix van bovenstaande materialen. De binnenste takken, dicht bij de stam, zijn dan van PVC en de buitenste laag van PE. Zo heb je toch het realistische effect, maar scheelt het in de prijs wanneer niet de volledige boom uit dit dure materiaal is gemaakt. Beste van beide dus!

5. Opzet constructie

Als je bovenstaande punten hebt doorlopen, ben je al ver in je oriëntatieproces voor kerstbomen. Je weet nu de afmeting, het materiaal, de kleur en het soort boom. Verder kun je kijken naar de techniek erachter. Hoe wordt de kunstkerstboom opgezet bijvoorbeeld. Wel belangrijk, omdat je hem jaarlijks netjes in en uit de doos moet halen. Daarnaast wil je dat het opzetten gemakkelijk gaat en je er zo min mogelijk aan hoeft te doen. Je hebt verschillende systemen hiervoor, van uitklapsystemen tot haakjes systemen. Met deze laatste haak je groepjes takken in de stam van de boom. Je begint dan onderaan en werkt naar boven toe. Deze constructie vergt wat meer tijd dan een paraplusysteem. Hiermee kun je de boom makkelijk in en uit klappen, precies zoals bij een parasol of paraplu. Bekijk voor het kopen van de boom welke methode van toepassing is en werkt voor jou. 

6. Prijs

Voor ieder budget is er wel een kunstkerstboom te vinden. De gemiddelde prijs voor een kunstkerstboom 180 cm ligt tussen de €100 en €200. Hoeveel je er aan uit wilt geven is natuurlijk persoonlijk. Daarom is er voor iedereen wel een goede kunstkerstboom te vinden. Je zult je waarschijnlijk afvragen waar het prijsverschil in zit. Dit heeft te maken met verschillende zaken, waaronder het materiaal, de constructie, het merk, de kwaliteit en het soort kerstboom dat je zoekt. Kerstbomen met verlichting zijn kostbaarder dan die zonder verlichting. 

Belangrijk is daarom altijd om te kijken naar de ervaringen van anderen over het product. 

7. Reviews van anderen

Een kunstkerstboom kan er op het plaatje online goed uitzien, maar je weet natuurlijk nooit of dit 100% klopt met de realiteit. Check om die reden altijd de productreviews van anderen. Zo weet je altijd wat een eerdere koper vond van de kwaliteit, de kleur, de afwerking en de verhouding kwaliteit en prijs. Neem dit wel met een korreltje zout. Dat iemand een kleur niet mooi vindt, is natuurlijk persoonlijk. 

Nu je op de hoogte bent van alle punten waar je op moet letten, lukt het je vast om te slagen voor een kunstkerstboom 180 cm. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een kunstkerstboom? Bekijk deze hieronder. 

kunstkerstboom 180 cm

Voordelen van een kunstkerstboom

Zoals met alle producten zit ook bij een kunstkerstboom voor- en nadelen. Bekijk hier enkele voordelen van een kunstkerstboom.

 • Geen losse naalden in huis. Nooit meer dagelijks alle naalden van de vloer stofzuigen.
 • Geen beestjes of ongedierte in de boom. Wist je dat je honderden spinnen, stofluizen, wantsen en kevers in huis haalt met een echte kerstboom?
 • Eenmalige investering. Kunstkerstbomen kunnen behoorlijk hoog zijn in prijs. Dit is wel een investering die je maar 1x hoeft te doen versus jaarlijks €20 – €50 uitgeven aan een echte boom.
 • Huisdiervriendelijk. Sommige katten vinden het maar al te leuk om in een kerstboom te klimmen of de naalden op te eten. Dit is echter niet altijd goed voor het beestje. Met een kunstkerstboom weet je zeker dat ze geen naalden of hars binnen krijgen.
 • Allergie proof. Ben je allergisch voor dennennaalden? Dan is een kunstkerstboom zeker een uitkomst.
 • Beter voor het milieu. Hoe meer mensen kunstkerstbomen kopen, hoe minder bomen er jaarlijks gekapt hoeven worden.
 • Minder brandgevaarlijk. De droge takken van echte kerstbomen zijn brandgevaarlijker. De meeste kunstkerstbomen zijn geïmpregneerd waardoor ze brandvertragend zijn.

Nadelen van een kunstkerstboom

 • De geur van een echte kerstboom. Niets ruikt natuurlijk zo lekker als een verse dennengeur van een echte kerstboom.
 • Duurder in aanschaf. Een kunstkerstboom kan in het duurdere segment wel boven de €300 uitkomen. Dit zijn uiteraard wel eenmalige kosten.
 • Lelijk standaard. Kunstkerstbomen hebben vaak een metalen voet of standaard. Dit is natuurlijk minder mooi dan een mand waar de kluit in zit. Gelukkig heb je hiervoor speciale kerstboommanden en -kleden.

Hoe bewaar je een kunstkerstboom 180 cm?

Na de feestdagen wil je je kunstkerstboom zo goed mogelijk opbergen en bewaren zonder deze te beschadigen. Zo blijft je kerstboom langer mooi en gaat deze langer mee. Bekijk onze tips om jouw kerstboom goed op te bergen:

1. verwijder de versiering en berg deze op in stevige opbergdozen
2. verwijder de verlichting, mits deze los zit van de boom
3. haal de takken los van de stam of buig ze terug naar binnen bij een hinged constructie
4. berg de kunstkerstboom op in de originele doos of een speciale opbergbox

Veelgestelde vragen over een kunstkerstboom 180 cm

Bekijk hier vragen die veel gesteld worden over het kopen van een kunstkerstboom. Heb je zelf nog een vraag? Stel hem in de comments onder dit artikel. 

Er zijn veel mooie en realistische kunstkerstbomen van 180 cm te vinden. We hebben de beste voor je onderzocht en met elkaar vergeleken. Bekijk onze lijst en de favorieten in het artikel hierboven. 

Wil je de meest duurzame kerstboom in huis? Dan kun je het beste gaan voor een kunstkerstboom. Als je puur naar de bomen zelf kijkt is een echte duurzamer, omdat deze puur natuur is. Een kunstkerstboom heeft productie nodig, waar ook niet afbreekbare materialen en stoffen bij komen kijken. Echter zorgt de lange levensduur van kunstkerstbomen ervoor dat deze toch duurzamer zijn dan een echte boom.

Kunstkerstbomen zijn ook zeker ideaal voor buitengebruik. Let hierbij wel op dat je een kunstkerstboom koopt die ook echt voor buiten geschikt is. Dit staat vaak aangegeven op de productpagina of verpakking. Dit heeft vaak te maken met het materiaal maar ook of de verlichting geschikt is voor buitengebruik. 

Houd er daarnaast wel rekening mee dat kunstkerstbomen buiten minder lang mee zullen gaan dan binnen. Dit komt door weersomstandigheden als wind, neerslag, temperatuur en de zon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.